ZWAAIEN BIJ VAARWEL

Een gezelschap van veertig schrijvers en taalliefhebbers, was vrijdag 4 maart aanwezig in de Sociëteit van de Schouwburg in Cuijk, toen Willem van Beek, voorzitter van De Kneep het eerste exemplaar van ‘Zwaaien bij vaarwel’, overhandigde aan wnd. Burgemeester Wim Hillenaar.

Deze had ook zelf een bijdrage aan het boekje geleverd, wat hij ‘Toch nog wel lastig had gevonden. Burgemeester schrijven veel, maar hun fantasie gebruiken…’ Zijn verhaal vormde het vierde deel van een estafetteverhaal, geschreven door de vijf oud-burgemeesters van de thans gefuseerde gemeente Land van Cuijk.

Die fusie en het afscheid van de vijf gemeenten vormen het centrale thema van het boekje dat De Kneep die avond presenteerde. Naast het estafetteverhaal staan er 10 haiku’s in van de voormalige wethouders van cultuur en meer dan twintig gedichten en enkele verhalen. ‘Een uniek boekje’, aldus de voorzitter , ‘Door de combinatie van zoveel verschillend taaltalent én het thema, toch wel een eenmalige historische gebeurtenis’.

Het boekje is te verkrijgen via info@dekneep.nl, via de webshop op www.uitgeverijreinaert.nl en bij de lokale boekhandelaren in Boxmeers, Grave, Cuijk en Mill. Dankzij een subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds is de prijs voor deze unieke bundel laag: € 12,50.

Omroep Land van Cuijk zet deze week beelden uit van de presentatie van ‘Zwaaien bij vaarwel’.