Zondag 100e en laatste ‘Corona-uitzending’ Linders & Linders

GRAVE – Sinds 23 maart zijn de presentatoren Peter en Jolanda Linders dagelijks in de weer rond etenstijd met de Talkshow Linders&Linders Live.

Het concept is bekend van de maandelijkse tv-shows die uitgezonden werden vanuit een tot studio omgebouwde Catharinahof in Grave. Sinds het uitbreken van het Coronavirus moesten deze uitzendingen worden gestaakt, omdat de toegang tot Catharinahof niet meer toegestaan werd als gevolg van de landelijke Coronamaatregelen. Zondag 21 juni van 17 tot 19 uur vindt de honderdste en laatste uitzending plaats via Omroep Land van Cuijk Radio en TV. (foto: Pieter Smits)

Peter Linders vertelt over het ontstaan van de ‘Corona-uitzendingen’: “Met name Jolanda werd aangesproken door de trouwe aanhang van ons programma om toch maar ‘iets’ te doen voor al die mensen die behoefte hadden aan actuele Corona-updates én vrolijk entertainment. Vanuit de thuisstudio in Grave hebben we vervolgens iedere dag een radiotalkshow gemaakt die ook te volgen was op Omroep Land van Cuijk TV en social media. De Lokale Omroep Mill zette de uitzendingen ook enkele weken door naar de Millse bevolking.”

Gouden Belbox
Samen met de redacteuren Roger van Bracht en Martijn Tap verzorgden Peter en Jolanda iedere dag tussen de soep en de aardappelen het laatste nieuws en gezellige muziek, afgewisseld met positieve bijdragen van verslaggevers Christan Leenders en Mientje Wever. Hoogtepunt van de uitzending was iedere dag de Gouden Belbox. Een luxe goudkleurige blikken box met daarin een telefoon, ontsmettingsmiddel en de instructie om tijdens de uitzending bereikbaar te zijn. Daardoor kregen meer dan 80 ondernemers uit het Land van Cuijk een mooi podium. “Voor ons waren deze gesprekken het meest bijzonder en we hopen dat het doorgezet gaat worden door de Omroep”, geeft Peter aan.

You’ll Never Walk Alone
Burgemeester Lex Roolvink is meerdere malen in de uitzending geweest, maar moest een keertje afbellen vanwege ziekte. Om hem op te beuren werd een verzoekplaat gedraaid. En dat was de originele vertolking van You Will Never Walk Alone door Gerry and the Pacemakers. Roolvink zingt dit nummer geregeld uit volle borst mee, bij aanvang van de thuiswedstrijden van FC Twente en als hij tijdens het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse er doorheen zit. Vanaf dat moment werd iedere dag een cover van het favoriete nummer van de Graafse burgemeester ten gehore gebracht met op de televisie een bijpassend dansje uitgevoerd door de twee presentatoren.
Dat lied is afgelopen zondag door Lex Roolvink, de presentatoren en alle betrokkenen ingezongen (foto), onder begeleiding van pastoor René Aarden van de Elisabethparochie. Tijdens de laatste en honderdste uitzending zal het eindresultaat ten gehore worden gebracht.

Wie deze laatste uitzending wil zien en horen kan zondag 21 juni afstemmen op Omroep Land van Cuijk Radio en TV van 17 tot 19 uur. De uitzending is ook live te volgen op je smartphone via de website van de omroep, www.omroeplvc.nl. Het programma is te volgen via Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM-frequenties en streaming via www.omroeplandvancuijk.nl.

https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-land-van-cuijk/grave/zondag-honderdste-en-laatste-corona-uitzending-linders-and-linders