ZOMER VAN EEN GOEI LEVEN

Met het gratis toegankelijke festival Op de Tôffel in Vierlingsbeek start komende zaterdag de Zomer van een Goei Leven in het Land van Cuijk. Vier maanden lang worden in totaal 25 (+1) evenementen in het Land van Cuijk in de etalage gezet. Door deze activiteiten in één kalender te bundelen laten initiatiefnemers Visit Land van Cuijk en stichting Goei Leven inwoners en bezoekers zien hoe bijzonder, divers én aantrekkelijk de regio is.

Op de agenda van Zomer van een Goei Leven staan zowel evenementen met nationale bekendheid én aanzien (Daags na de Tour, De Vaart en de doortocht van de Vierdaagse) als kleinere activiteiten die passen bij het karakter van het Land van Cujk (dineren in de wijngaard, muziek op de Maas en kleinschalige festivals). De lokale en regionale toeristische platforms, Land van Cuijk Boert Bewust en evenementorganisatoren hebben suggesties voor de Zomer van een Goei Leven kunnen aandragen.

Het idee van de Zomer van een Goei Leven is gebaseerd op het concept van de Nacht van een Goei Leven, die voor de coronaperiode tweemaal is georganiseerd door de stichting Goei Leven. Met dat verschil dat de evenementen nu niet in één weekeinde plaatsvinden maar over een langere periode -van begin juni tot en met eind september- zijn verspreid.
“Samen met het bestuur van stichting Goei Leven hebben we een selectie gemaakt van de vele evenementen in het Land van Cuijk”, licht Erik Jansen, toeristisch manager van Visit Land van Cuijk, toe. “Dat wil niet zeggen dat we de andere evenementen die in dezelfde periode in het Land van Cuijk plaatsvinden minder belangrijk vinden. Integendeel. Zie het als een winkel. Je legt een aantal producten in de etalage, in de hoop én de verwachting dat je zo voorbijgangers verleid om naar binnen te gaan en ook het andere aanbod te bekijken. Dat doen we hier ook door steeds te blijven wijzen op de andere evenementen die op de Land van Cuijk Agenda staan.” Waarom er 25+1 zijn geselecteerd? “We zijn in het Land van Cuijk nu eenmaal gewend om altijd iets extra’s te doen.”

Komende weekeinde staan naast het festival Op de Tôffel ook de toertocht Rondje 33, de Land van Cuijkse Gildedag in Sambeek en het Schaapscheerdersfeest in de bossen van Sint Anthonis op de agenda van de Zomer van een Goei Leven. Kijk voor het hele programma op www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/zomer-van-een-goei-leven/