Zoete Zomerdagen op Tongelaar

De maand Augustus is helemaal vrij gehouden voor de Zoete Zomerdagen op Tongelaar. Live muziek, BBQ’s, borrelavonden en een bierfestival op het kleinste festivalterrein in het Land van Cuijk: het binnenplein van Kasteel Tongelaar.

Al vanaf april zijn ze non-stop bruiloften aan het inhalen op Tongelaar. Er zijn bruidsparen die twee jaar moesten wachten om hun grote dag te vieren. Maar augustus is helemaal vrij gehouden. “We vinden het namelijk ook heel fijn om leuke dingen voor onze vaste gasten te organiseren”, vertelt Emil Minten van Kasteel Tongelaar. ‘En als vast ambassadeur wilden we graag bijdragen aan de Zomer van Een Goei Leven. Het was even zoeken en passen om daar ruimte voor in de agenda te maken, maar in augustus kunnen we laten zien hoe gastvrij, Bourgondisch en mooi het hier is.”
Zo ziet die agenda eruit:

Dinsdag 2 augustus: het Ricciotti Ensemble
Het leukste Symphonie-orkest van de wereld komt deze zomer weer naar Tongelaar. Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium. Na het succes van voorgaande optredens raden wij je aan om op tijd te komen.
Aanvang 19:00 uur, toegang gratis. (Na afloop gaan ze met de pet rond)

Vrijdag 5 augustus: Borrel & Bites
Een zomerse avond met live muziek van La Bande Dessinée, lekkere hapjes, borrelplanken, drankjes en speciaalbiertjes. Reserveren is niet nodig: gewoon lekker komen, vinden ze gezellig! Borrel & Bites start om 19 uur.
Het akoestische trio La Bande Dessinée, afgekort LBD, zorgt met hun wereldmuziek voor de zomerse sfeer. Met 2 gitaren en een set kwastjes op drum spelen Haike, Willie en Marc oude jazz, tango’s en Braziliaanse Bossanova. Hier en daar vertellen ze er nog een passend verhaaltje bij ook.

Zaterdag 13 en 20 augustus: BBQ diner op het plein
Kasteel Tongelaar heeft deze zomer twee intieme BBQ-feestjes op het programma staan. Reserveer je tafeltje onder de oude beuk en kom genieten van de kookkunsten van ons keukenteam. Chefkok Hans staat weer achter zijn XL BBQ-smoker. BBQ op het plein is van 19 tot 23 uur. Meer info of reserveren, mail Emil: info@smaakmakersmill.nl

Zondag 28 augustus: Beer & Music, mini-bierfestival
Brouwerij de Blauwe Knoop en Kasteel Tongelaar organiseren traditiegetrouw dit gratis speciaalbier-feestje op de laatste zondag van de zomervakantie. Met BBQ XXL en live muziek. Drie lokale brouwers waaronder de Blauwe Knoop en de Stramme Kabouter uit Mill staan op het binnenplein achter de tap. Geen entree, je bent welkom van 11 tot 19 uur. De band speelt vanaf 14 uur.

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill
Autonavigatie Hoogedijk Mill
www.kasteeltongelaar.nl

Meer informatie: Emil Minten, info@smaakmakersmill.nl