Zangeres Wende terug in Cuijk

Multitalent en zangeres Wende Snijders is binnenkort eindelijk weer in Cuijk te zien. Ze treedt woensdag 23 maart op in Schouwburg Cuijk met ‘de Wildernis’, een bijzondere productie in samenwerking met Toneelgroep Oostpool en het Nederlands Kamerkoor. De kaartverkoop start vrijdag 4 februari om 14.00 uur.

Wende is een van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. In maart start ze een tournee met haar nieuwe voorstelling ‘de Wildernis’.

Met haar optreden in Schouwburg Cuijk is ze voor het eerst in veertien jaar weer hier te zien. Sjoerd Meijer, programmeur van de schouwburg, is enthousiast over Wendes komst: “Toen ik samen met Elles van Loenen van Huistheater de Steenakker de kans kreeg om Wende toe te voegen aan ons programma, hoefden we daar niet lang over na te denken. Ik heb haar carrière altijd met veel belangstelling gevolgd en ik kijk erg uit naar haar nieuwe theaterconcert.”

Geïnspireerd door de Franse natuur

Voor ‘de Wildernis’ werkt Wende samen met Toneelgroep Oostpool en het NKK NXT koor, een talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Haar liedteksten zijn geschreven door onder andere Marieke Lucas Rijneveld, S10 (Stien den Hollander), Marjolijn van Heemstra en uiteraard Wende zelf.

Wende raakte geïnspireerd toen ze in de zomer van 2019 drie dagen in haar eentje kampeerde in Zuid-Frankrijk. Ze verbleef er zonder telefoon, zonder horloge en zonder boeken, aangewezen op zichzelf.

‘De Wildernis’ volgt op de succesvoorstelling MENS, waarmee ze in 2017 uitverkochte zalen trok. Theaterkrant noemde die voorstelling ‘een razend knap opgebouwd theaterconcert van zeldzame klasse’. NRC loofde maar liefst 5 sterren uit: ‘de intensiteit waarmee Wende zingt, overtreft al het andere.’

Kaarten te koop vanaf vrijdag

‘De Wildernis’ (try-out) van Wende is woensdag 23 maart om 20.00 uur te zien in Schouwburg Cuijk. Deze voorstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met Huistheater De Steenakker.

Kaarten à 29,50 euro zijn vanaf vrijdag 4 februari om 14.00 uur te bestellen op schouwburgcuijk.nl.