Worstenbrood-actie voor Alpe d’HuZes 2022

Donderdag 2 juni 2022 staat vet aangekruist in de agenda’s van Caroline van Lankveld en Eric Verbruggen. Dan is de Alpe D’HuZes dag in de Franse Alpen.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

100% van donaties naar KWF: De gehele organisatie wordt gerund door vrijwilligers. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. En daar zijn we ongelofelijk trots op! Zo kunnen alle donaties volledig naar het KWF-fonds.

Waarom wij meedoen aan Alpe d’HuZes: Op 14 oktober 2019 heeft Eric zijn levenslustige zus Henriëtte op 58-jarige leeftijd haar strijd helaas moeten opgeven. De vader van Caroline is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Ze waren nog lang niet klaar met leven. Je voelt je dan behoorlijk machteloos en klein …

Een recordaantal van 124.000 kankerpatiënten kreeg in 2021 deze diagnose. In Nederland zijn inmiddels 830.000 mensen die kanker hebben, of hebben gehad. Het geeft aan hoe belangrijk aandacht hiervoor is.

Wij willen de strijd aangaan om deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen. Caroline wandelend, en Eric per fiets. Als symbool van de strijd die iemand met de ziekte kanker aangaat. “Ik ga niet zeggen dat ik zes keer naar boven ga, maar je stapt pas af als je niet meer kunt. Je gaat tot het gaatje, zelfs eroverheen als het moet. Opgeven is geen optie.”

Big Challenge: Wij zijn blij dat wij ons aan mogen sluiten bij Big Challenge – Team 25 “Ellen onze Topper”. Een actieve club uit Agri- en Foodsector. Ik geloof dat wij samen zo kunnen werken aan een verbetering van de kwaliteit van leven na een diagnose kanker.

Behalve beklimming van de Alp hebben we nog een tweede uitdaging: Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Binnen BIG Challenge hebben wij een doelstelling van € 10.000 donatiegeld. Hiervan moeten we nog een groot deel ophalen. Daarom zijn we acties aan het opzetten om dit hoge doel te halen.

Worstenbrood-actie: Tien stuks voor €20,00.

Door medewerking van Keurslager Centen en Bakker Degen uit Overloon bieden we u een kwalitatief hoogwaardige snelle hap, en tegelijk een bijdrage aan het goede doel: Van elke zak van 10 stuks gaat € 8,50 rechtstreeks naar Alpe d’HuZes / KWF. U kunt deze ambachtelijke Brabantse worstenbroodjes via de mail bij ons bestellen. Ons mail-adres voor een worstenbrood-bestelling: Caroline_van_lankveld@hotmail.com. Bij bestelling graag ook uw 06 nr vermelden i.v.m. uitlevering.

Als u voor 23 februari besteld, dan ontvangt u ze zeker vers vóór Carnaval thuisbezorgd (binnen 10 km)! Latere bestelling afhankelijk van de voorraad.

Ook rechtstreekse donaties voor Alpe d’HuZes / KWF zijn mogelijk via www.opgevenisgeenoptie.nl. U kunt hier doneren op onze deelnemers-pagina.

Bedankt namens velen!

Caroline van Lankveld

Eric Verbruggen.