WORKSHOPS KINDER-EHBO IN CUIJK

 
Op donderdag 16 en maandag 20 januari vinden er workshops Kinder-EHBO plaats in Cuijk. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk, maar van tevoren aanmelden is wel noodzakelijk.
 

Tijdens de workshop leren deelnemers op interactieve wijze hoe te handelen bij een aantal veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis. Denk aan brandwonden, bloedingen, breuken en kneuzingen, vergiftiging, voorwerpen in neus of oor, kinderziektes en koorts. Ook zullen vragen van deelnemers worden behandeld.
 
Kennis overbrengen
 
De workshop Kinder-EHBO wordt georganiseerd door Spring Kinderopvang. Moniek van Oosterhout en Angelien Dekkers, managers van kinderopvang-locaties in Cuijk vertellen: “Dit onderwerp leeft. Ouders willen weten wat ze moeten doen als hun kind thuis een ongeluk krijgt. Bijvoorbeeld als het kind iets giftigs heeft ingeslikt of een ernstige bloeding krijgt. Bij Spring hebben we veel kennis in huis op het gebied van veiligheid. Zo heeft iedere medewerker een BHV-diploma met Kinder-EHBO. We vinden het waardevol om die kennis te delen met ouders. Zo kwam een aantal jaar geleden de workshop Kinder-EHBO voor ouders tot stand die we regelmatig herhalen. De workshops worden gegeven door ervaren, professionele trainers die ook de BHV-trainingen met Kinder-EHBO bij Spring verzorgen.”
 
Kosten en aanmelden
 
De workshops Kinder-EHBO vinden plaats op donderdag 16 januari bij kinderdagverblijf Kukel, Robijnlaan 105 en op maandag 20 januari bij kindcentrum Dassenburcht, Dassenburcht 36 in Cuijk. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten bedragen €10,- per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden voor de workshop is noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich voor de workshop Kinder-EHBO inschrijven via www.spring-kinderopvang.nl/ehbo-cuijk.