Workshop Kinder-EHBO in Sambeek

Op woensdag 20 november vindt de workshop Kinder-EHBO plaats bij bso Spring in ‘t Veld in Sambeek. De workshop is voor iedereen toegankelijk, aanmelden is wel noodzakelijk.  

  Tijdens de workshop leren deelnemers op interactieve wijze hoe te handelen bij een aantal veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis. Denk aan brandwonden, bloedingen, breuken en kneuzingen, vergiftiging, voorwerpen in neus of oor, kinderziektes en koorts. Ook zullen vragen van deelnemers worden behandeld. 

 

Kennis overbrengen  

De workshop Kinder-EHBO wordt georganiseerd door Spring Kinderopvang. Annelies van Rijswijck, manager kindcentrum bij Spring: “Dit onderwerp leeft. Ouders willen weten wat ze moeten doen als hun kind thuis een ongeluk krijgt. Bijvoorbeeld als het kind iets giftigs heeft ingeslikt of een ernstige bloeding krijgt. Bij Spring hebben we veel kennis in huis op het gebied van veiligheid. Zo heeft iedere medewerker een BHV-diploma met Kinder-EHBO. We vinden het waardevol om die kennis te delen met ouders. Zo kwam een aantal jaar geleden de workshop Kinder-EHBO voor ouders tot stand die we regelmatig herhalen. De workshops worden gegeven door ervaren, professionele trainers die ook de BHV-trainingen met Kinder-EHBO bij Spring verzorgen.”  

 

Kosten en aanmelden 

De workshop Kinder-EHBO vindt plaats op woensdag 20 november bij bso Spring in ‘t Veld, Grotestraat 95a in Sambeek. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten bedragen €10,- per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden voor de workshop is noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich voor de workshop Kinder-EHBO inschrijven via www.spring-kinderopvang.nl/ehbo-sambeek.