Workshop Eenvoudig schrijven

Voor veel mensen is het lastig om een Nederlandse tekst te begrijpen. Als organisatie kun je een tekst eenvoudiger aanbieden, waardoor deze door meer mensen te begrijpen is. BiblioPlus organiseert op 14 april in samenwerking met Cubiss een gratis workshop waarin je leert waar je op moet letten bij het schrijven van een duidelijke tekst in een brief, folder of op je website.

In Land van Cuijk en Maasduinen zijn bijna 19.000 mensen laaggeletterd, wat betekent dat ze grote moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Daarom helpt het Taalhuis mensen om hun basisvaardigheden te vergroten.

Tegelijkertijd is het ook verstandig om eens kritisch te kijken naar het taalgebruik binnen organisaties en verenigingen. Hoe zien brieven eruit? En de website? Zijn die duidelijk voor de meeste mensen of wordt er gebruik gemaakt van vaktaal en moeilijke woorden?

De workshop vindt plaats in Bibliotheek Gennep. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan in alle bibliotheekvestigingen of via www.biblioplus.nl/agenda

Workshop Eenvoudig schrijven, donderdag 14 april, 14.30 tot 17.00 uur Bibliotheek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2.
www.biblioplus.nl