Woningbouwplan Pasveldweg Overloon van start

Ongeveer 100 woningen in verschillende types JAVO Vastgoed uit Ottersum en Bouwmij Janssen uit Venray werken samen met de gemeente Land van Cuijk aan het realiseren van een nieuw woongebied in Overloon. Dit gebied, tussen Pasveldweg, Helderseweg en Zandstraat, is geschikt voor de bouw van ongeveer 100 woningen. Het gaat daarbij om allerlei verschillende type woningen zoals rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen, sociale huurwoningen en bouwkavels. Ook is er plek voor een CPO-collectief uit Overloon. Dit collectief wil gezamenlijk woningen bouwen.

Belangrijke stap

Wethouder Bouke de Bruin sloot namens de gemeente Land van Cuijk de overeenkomst met de ontwikkelaars van het plan: “Dit is een belangrijke stap naar een mooie uitbreiding van het aantal woningen in Overloon. En ook op de manier zoals ik het graag zie: een grote diversiteit zodat zowel starters, doorstromers als een CPO-collectief er terecht kunnen”.

Namen

De ontwikkelaars gaan via een informatiemarkt met de omwonenden in gesprek. Informatie over het plan voor de overige inwoners van Overloon en voor andere belangstellenden volgt later dit jaar. Het woningbouwplan heeft de werknaam “Woningbouwplan Pasveldweg Overloon”.

De initiatiefnemers vragen aan de inwoners van Overloon om alvast na te denken over een mooie naam voor het nieuwbouwplan. Zij gaan ervan uit dat er bij de inwoners van Overloon veel kennis over de historie van het gebied zit. Die kennis zien de initiatiefnemers graag terug in een aansprekende naam voor de locatie.

Voorstellen voor een plannaam mogen tot 23 november 2022 per mail worden ingediend via info@bouwmij-janssen.nl onder vermelding van het onderwerp ‘Prijsvraag plannaam Overloon’. Diegene die als eerste de beste naam indient mag kiezen aan welk goed doel, club of vereniging in Overloon een cheque van €250,- zal worden uitgereikt. De namen voor de straten die in het plan worden aangelegd, komen in een later stadium aan de orde.

 

Bron: Omroep Land van Cuijk

Geplaatst door: Hans Graat