Wonen Vierlingsbeek levert einde van het jaar zes gasloze huurwoningen op

Hoogste punt nieuwbouw sociale huurwoningen in Vortum-Mullem bereikt

VORTUM-MULLEM – Op vrijdag 4 oktober heeft Wonen Vierlingsbeek het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van zes sociale huurwoningen in Vortum-Mullem. Deze gasloze woningen worden aan het einde van het jaar opgeleverd en voorzien in een belangrijke behoefte in het dorp. 

Slechts vijf van de ruim tweehonderd woningen in Vortum-Mullem zijn sociale huurwoningen. Uit onderzoek bleek echter dat er in dit kerkdorp van de gemeente Boxmeer behoefte is aan meer van deze woningen, met name voor starters. Hetzelfde geldt voor Holthees, hier heeft Wonen Vierlingsbeek in 2018 inmiddels al zes huurwoningen gerealiseerd. 

In Vortum-Mullem werd in 2017 in eerste instantie een plan gemaakt voor vier koopwoningen en vier sociale huurwoningen. Uiteindelijk bleek er echter te weinig concrete belangstelling te zijn voor de koopwoningen. Wonen Vierlingsbeek stelde vervolgens een plan op voor zes huurwoningen dat precies een jaar geleden werd gepresenteerd tijdens de dorpsraadvergadering van Vortum-Mullem. De gemeente verleende medewerking door het bestemmingsplan aan te passen. 

Het plan is een kopie van de in Holthees gerealiseerde sociale huurwoningen. De huurprijzen in Vortum-Mullem liggen echter wel op een hoger niveau, vanwege onder andere de hogere grondprijs en het feit dat de woningen gasloos zijn. Daar staat tegenover dat de energielasten van deze woningen lager zullen uitvallen.

Het vergunningenproces verliep voorspoedig waardoor nog voor de zomer de schop in de grond kon en de woningen naar verwachting eind van het jaar kunnen worden opgeleverd. Van het innovatieve project zijn inmiddels drie woningen verhuurd. Op dit moment zijn er nog twee eengezinswoningen en een levensloopbestendige benedenwoning beschikbaar. Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden op www.wonenvierlingsbeek.nl.