Winterse doorstapwandeling

Op zondag 16 februari organiseert IVN De Maasvallei een doorstapwandeling rondom De Kuilen in Mill. Na een tijd van veel binnen zitten, is het wel lekker om een flinke wandeling te maken.

In de 19de eeuw was het gebied nog enkel bedekt met heide en stuifzand, met hier en daar wat natte laagtes. In het begin van de 20ste eeuw probeerde men grip op de woeste grond te krijgen door er dennenbossen aan te leggen. De heide – vroeger genaamd De Millsche heide – verloor rond 1950 zijn ruige karakter, het gebied veranderde in een zand- en grindwinningsgebied. Een paar jaar geleden is het baggeren gestopt: er ligt nu een mooi natuurgebied met een recreatieplas, plassen met natuurlijke oevers en wandel- en fietspaden door de bossen. Op en rond de plassen zie je in de winterperiode diverse vogelsoorten.   

Kortom een goede reden om mee te gaan wandelen. Een winters karakter kan de tocht alleen maar mooier maken. De wandeling begint om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Valkhoeve, Valkweg 11, Mill. Zorg voor goed schoeisel en neem de verrekijker mee. Deelname is gratis, na afloop van de wandeling is er koffie en thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Voor informatie kun je terecht bij Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876, of Nell van der Velden, tel. 0485-478992/06-020618154.