Wilgentenen kopen met vluchtelingen

 
Het was op donderdag 5 maart een mooie lentedag voor Toon Nabuurs en Jac de Cock om samen met de vluchtelingen, Bonny en Seife uit AZC Overloon, inkopen te doen van wilgentenen bij Nico van de Burggraaf in Schoonrewoerd.

Na een jaar vlechten moet de voorraad thuis en voor de groep “Marte Mand” in Oploo aangevuld worden. Met een aanhanger vol wilgentenen gingen ze op de terugweg even aan bij Aart en Diny Horden in Everdingen. Daar worden ze bij Aart en Diny altijd even gastvrij ontvangen en wordt er druk en gezellig gepraat.
Na de koffie en heerlijke soep kreeg het gezelschap excursie door de zeer oude griend van Aart. Daarna wachtte ze ook nog een gastvrije ontvangst bij Hendrik Ruitenbeek in Herveld. Ook hier weer een gastvrije ontvangst en een zonnige excursie door zijn griend en boomgaard met allerlei soorten fruit waarvan de heerlijke appelsap geproefd mocht worden. Na de koffie en appelgebak keerde het gezelschap voldaan huiswaarts met een mooie indruk van ons land voor de vluchtelingen.