WF Grave eert Bert Kroes

Bert Kroes (72) is de nieuwe Walking Football-speler van het jaar 2023. De uitreiking van de bijbehorende prestigieuze Wandelvoetbalstoktrofee vond plaats tijdens het Eindejaarsfeest van WF Grave/ EGS’20, niet geheel toevallig in de bistro van sponsor De Brouwketel in Escharen. Tijdens diverse optredens werd de spelers van WF Grave een spiegel voorgehouden, die nog lang in de (kleed)kamer zal blijven hangen.

De jury was unaniem in de keuze van Bert Kroes als Walking Footballer van het Jaar 2023. Gravenaar Bert, die niet zozeer dominant is op het veld als wel in de kleedkamer, kreeg het afgelopen jaar te maken met groot persoonlijk verlies. Toch bleef hij in die uiterst moeilijke maanden loyaal aan WF Grave en actief op het veld. Ook kwam er langzaam en ondanks alles weer ruimte voor Berts onbetwiste specialiteit: schuine opmerkingen vol  intieme lichaamsdelen op de dinsdagochtend in de kleedkamer en tijdens de training. Bert Kroes bleef en blijft het zonnetje van WF Grave, aldus de jury.

Vaart der volkeren

De ruim 40 spelers en hun partners, afkomstig uit het hele Land van Cuijk, werden op het Eindejaarsfeest vergast op een Vlaamse bingo onder professionele leiding. De Wijze Mannen, het regelcollege van WF Grave, had voor de prijzen de rommelzolder leeg getrokken en na afloop kwamen deze ‘collector-items’ terecht op de rommelzolders van de winnaars- een innovatieve vorm van onderlinge recycling. Het gezelschap, inmiddels wat rozig door de overdadige ‘Made by Ben’ stamppotten-maaltijd en veel alcohol, werd wakker geschud door een boeiende PowerPoint- presentatie van Andre Kivits, die een overzicht met veel foto’s bood van de hoogtepunten van WF Estria/ WF Grave door de jaren heen. Die vonden meestal niet plaats op het veld. Daarna was het de beurt aan EGS ’20 belangrijkste geldschieter, Theo Boekhoorn (niet te verwarren met Theo Cools) die zijn woeste plannen ontvouwde om de club op te laten stomen in de vaart der volkeren. Vervolgens hield de oude, gepensioneerde keeper, Tiny Verberk uit St Hubert veel spelers van WF Grave een spiegel voor. Door hun  achternamen te verbasteren, werden ze kundig en humoristisch op hun plaats gezet. Helaas sprak Tiny in St. Huberts dialect en was dus (bijna) onverstaanbaar. Datzelfde gold naarmate de feestavond vorderde trouwens voor meerdere gasten. WF Grave vertrok na een boeiende, gezellige en leerzame avond met een kerstbrood plus kerstwensen onder de arm, voldaan en helemaal klaar voor 2023. Te beginnen met de nieuwjaarsborrel op 10 januari.

Fotobijschrift:

Bert Kroes ontvangt de Wandelvoetbalstoktrofee uit handen van Wijze Man Kees van Gent (foto: Anna-Marie Verberk).