Wethouder Rick Joosten loopt voor Serious Request Lifeline 2019…

Met het meelopen van Rick Joosten met de 3FM deejays van Grave naar Nijmegen, roept hij alle Gravenaren op om mee te doen aan deze actie. 

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 december a.s. komt 3FM Serious Request The Lifeline door Grave. Als ‘meetingpoint’ is de Markt van Grave de plaats waar de dj-teams elkaar afwisselen. Deze wisseling gaat gepaard met feestelijke evenementen. 

De dj-teams van 3FM lopen in estafettevorm 500 kilometer door Nederland, vanaf Goes via Grave naar Groningen, om geld op te halen voor het Rode Kruis. Tijdens hun tocht maken ze live radio en bezoeken ze allerlei acties die mensen hebben georganiseerd om geld in te zamelen. De opbrengst van 3FM Serious Request The Lifeline 2019 gaat naar psychologische hulp voor slachtoffers en voorlichting met als doel mensenhandel te voorkomen en herkennen. Burgemeester Lex Roolvink is enthousiast over de actie en wat deze teweeg brengt onder de Gravenaren. Hij benadrukt het belang van de donaties en is vanuit zijn functie een voorvechter om dit thema onder de aandacht te brengen. Roolvink is die nacht paraat om de tocht die vanuit Oss door Grave komt, te verwelkomen en zijn wethouder uit te zwaaien. 

Een team van enthousiaste Gravenaren, ondernemers en verenigingen zijn drukdoende om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Daarvoor is in samenwerking met 3FM en het Rode Kruis een actiewebsite opgezet, welke te vinden is via de link www.gravedoneert.nl.  

Samen met Omroep Land van Cuijk, Grave Promotie en de ondernemers van Grave zijn er naar aanloop van de binnenkomst allerlei festiviteiten. Zo zullen er tijdens de Graafse Lichtjesavond (vrijdag 13 december) en op 14 december live radio-uitzendingen worden verzorgd door Omroep Land van Cuijk, vanaf de Graafse Markt. Tevens is er een gezellig voorprogramma met muziek en artiesten op de avond van 20 december vóór de binnenkomst van de 3FM deejays door Grave.

Op foto 1. Fotograaf: 0486tv

v.l.n.r.: Wethouder Rick Joosten 

Trailer met Rick Joosten: https://youtu.be/hgUY3tXin0M