In de TV-Talkshow Linders&Linders waren te gast programmamaker en marketeer Erik Wille, mental & life coach Moni Raulf en wethouder Anja Henisch.


In de laatste aflevering van het eerste seizoen spraken de gasten over de Nederland-Duitse verhoudingen. Daarbij kwamen de ervaringen van de Duitse Moni Raulf ter sprake. Ze kwam voor de liefde naar Nederland en woont nu 15 jaar in Grave. Veel herkenning over het gewenproces bij Erik Wille, die nu sinds 7 jaar in het Duitse Weeze woont met zijn gezin. Wethouder Anja Henisch leerde haar Duitse man Carl-Heinz ruim 47 jaar geleden kennen en heeft in de begin periode nog een tijdje in ons buurland gewoond.

De verschillen tussen Duitsland en Nederland zijn toch wel groter als gedacht door menigeen. Zo zijn Duitsers niet gewend om iedereen te feliciteren op een verjaardag en vinden het drinken van ‘bier in fluitjes’ veel weg hebben van kinderpils. En Duisters drinken bier op straat, wat wij hier niet zo kennen. Nederlanders zijn direct en kennen minder hiërarchische symbolen. Het is bijvoorbeeld niet vreemd als de directeur van een MKB bedrijf zich verplaatst in een kleine middenklasse auto, wat in Duitsland in zo’n functie niet past.
Op de vraag of wij in Nederland nog kunnen leren van Duitse bedrijfseconomische marketing? Reageerde de wethouder geheimzinnig dat er binnenkort een promotioneel plan komt om de Gemeente Grave meer op de kaart te zetten.

Het was een feestje tijdens de uitzending in de als tv-studio omgebouwde Grand Café Bastion van Catharinahof. Deze feestvreugde was ingezet door de muzikale formatie Three of a Kind onder leiding van de zanger-gitarist Geert Minten.
Presentatoren Peter en Jolanda Linders maakten in de uitzending bekend dat de maandelijkse talkshows een vervolg krijgen met een 2e serie in 2020. De eerste aflevering zal dan starten op zondag 19 januari 2020, tussen 14:00 en 15:00 uur, tijdens een Pasar Malam Indische cultuurmarkt in Catharinahof. Het thema van de uitzending zal geheel daarvoor in het teken staan van Nederlands-Indië.

De uitzending van deze 11e TV-Talkshow Linders&Linders is te zien van 21 oktober t/m 26 oktober via de tv kanalen van Omroep Land van Cuijk, via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475.

Op foto 1. Fotograaf: Pieter Smits
v.l.n.r.: Jolanda Linders, Wilfred de Bijer, Anja Henisch, Geert Minten, Erik Wille, Moni Raulf, Peter Linders, Jean-Paul de Bijer en Niels Donelly.

Op foto 2. Fotograaf: Pieter Smits
TV Set in de als tv-studio omgebouwde Grand Café Bastion van Catharinahof