Wensboom in 4 dorpen

In een tijd waarin de maatregelen bepalen hoeveel en welke sociale contacten nog mogelijk zijn, is het letterlijk en figuurlijk goed om te zoeken naar een lichtpunt. Ontdek Mill deed dat, en zo werd het idee geboren om een kerstboom/wensboom te plaatsen. Sterker nog: het worden er 4!

Naadloos sloot dat aan op de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’, waarin we worden opgeroepen om in deze tijd van Corona om te kijken naar een ander. Bij het idee van Ontdek Mill hebben we meteen een aantal keuzes voor de wensboom gemaakt. De eerste belangrijke keuze was: we zetten een boom in Mill, Langenboom, Sint Hubert én Wilbertoord. Namelijk: we dragen Mill in onze naam, maar zijn in onze stichting verbonden met alle 4 de dorpen. 

Een projectteam was snel gevonden met vertegenwoordigers uit alle 4 de dorpen. Toen al merkten we: dit maakt energie los, dit is het idee waar we voor willen gaan en wat 100% coronaproof uitgevoerd kan worden. Hoe streng de maatregelen ook worden. Het vindt plaats in de buitenlucht. We kunnen allen afstand houden en iedereen kan zijn eigen moment kiezen om even naar de boom te wandelen.

Het plan is groeiende en daarbij de groep bedrijven en vrijwilligers die het plan ondersteunen ook. Bart van Hees, voorzitter Ontdek Mill: “Iedereen die ik over het plan spreek is enthousiast en wil op zijn/haar manier een steentje bijdragen. Dat maakt mij ontzettend trots op onze gemeenschap en nóg gemotiveerder om samen met elkaar dit project tot een succes te maken.”

Gaandeweg is het idee van de wensboom ook uitgebreid. We zijn momenteel met diverse groepen in gesprek om dit initiatief nog breder te kunnen trekken. Uiteraard zijn de maatregelen daarbij maatgevend. Maar het plaatsen van de bomen, het plaatsen van lampjes, en het toevoegen van houten schijfjes kan sowieso doorgaan.

Die houten schijfjes worden in deze periode al gezaagd door Marius en Pieter. Twee van die mannen die daar gewoon de schouders onder zetten. Marco is vanuit Wilbertoord alle voorbereiding aan het coördineren en Karlijn en Gerdy zijn in Langenboom samen met de kerstwerkgroep bezig om dit initiatief ook daar heel mooi te maken. 

Jim: “We zorgen dat alle kinderen van de basisscholen een schijfje krijgen, die samen met de klas in de boom gehangen worden.” Ook dit weer in 4 dorpen, dus enkele honderden schijfjes worden voorbereid hiervoor. Op het schijfje komt een wens. Dat kan heel uitgebreid en persoonlijk zijn, maar ‘voor oma’ is ook lekker kort en krachtig.

Omdat 3FM Serious Request oorspronkelijk naar Mill zou komen en een goed doel ‘Internationale Rode Kruis’ daaraan verbonden was, nemen we dit goede doel om te verbinden aan onze wensen. Iedereen kan een schijfje kopen voor 1 euro, wat 100% gedoneerd wordt aan het Internationale Rode Kruis. Wil je meer geven dan 1 euro? Dat kan, alles wordt gedoneerd aan het goede doel. Corona is ook op plekken aanwezig waar gezondheidszorg niet op een hoog niveau staat zoals in Nederland. Voor die plekken geeft het Rode Kruis ondersteuning.

Dit wensboom-project is groeiende. In diverse werkgroepen zijn we bezig met allerlei onderdelen. De definitieve vorm wordt komende weken door een zeer enthousiast team verder uitgewerkt. Daar houden we jullie uiteraard van op de hoogte. Het plaatsen van de wensbomen gaat plaatsvinden op zaterdag 12 december 2020 en ze zullen blijven staan tot 6 januari. Wij zijn uiteraard benieuwd naar aanvullingen en ideeën. Mail deze a.u.b. naar info@4wensbomen.nl

 

Foto: Mooi&Mooi fotografie

Onderschrift foto:

Het projectteam Wensboom Mill-Langenboom-Sint Hubert-Wilbertoord

Vlnr Gerdy Nooijen, Rik vd Wiel, Marius van Kuppeveld, Marco Teunissen, Pieter Rutten, Bart van Hees (niet op foto Karlijn Kuijpers en Jim Broeren)