Weemen tekent koopovereenkomst met Bedrijvenpark Laarakker, voor de nieuwbouw van hun bedrijf

Nog voor het begin van het nieuwe jaar zette de directie van Bedrijvenpark Laarakker samen met Maarten en Twan Weemen hun handtekening onder de koopovereenkomst voor de aankoop van een kavel op het bedrijvenpark. Op de hoekkavel, aan de Oefeltseweg naast de entree van het bedrijvenpark, gaat een volledig gemoderniseerd pand onderdak geven aan de activiteiten van Weemen. Rond de zomer van 2022 gaat de, spreekwoordelijke, schop in de grond. Dezelfde periode een jaar later, opent Weemen officieel haar deuren. 

Familiebedrijf

Het familiebedrijf Weemen werd in 1974 opgericht door grondleggers Tiny en Ria Weemen. In 1978 werd het huidige pand aan de Kerkstraat in het Brabantse Haps gebouwd. Nu, 43 jaar later, kopen Maarten en Twan (tweede generatie) dit prominente hoekkavel op het bedrijvenpark. 

Groei

“De afgelopen jaren hebben wij diverse overnames gedaan binnen- en buiten de regio. Je zult begrijpen dat produceren op meerdere plekken niet efficiënt is. Door het samenvoegen van twee productielocaties bouwen we aan de toekomst van ons mooie familiebedrijf. De hoofdvestiging zal in Haps staan met daarbij verkooplocaties in Nijmegen, Venlo en Eindhoven.” Aldus Twan Weemen. 

Ambitie

Weemen heeft de ambitie om een sterke samenwerkingspartner te zijn voor hun relaties en dragen daarin de volledige zorg voor de totale bedrijfscommunicatie. Twan; “we willen graag in 2030 een impactmaker zijn in gepersonaliseerde en hoogwaardige communicatieproducten- en diensten. Wij helpen de wereld, mensen en merken verder ontwikkelen. Met gelukkige collega’s en relaties als resultaat.”

Visitekaartje

Dagelijks komen er zo’n 50 medewerkers naar de nieuwe locatie. Buiten een functionele productieruimte moet het pand ook veel warmte uitstralen. De entree komt uit in de huiskamer, waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Vanuit die plek, kan je rechtsreeks naar de kantoren en de productie. De buitenzijde van het pand zal een combinatie van glas, steen en hout worden. 

Laarakker groeit door in 2022

Ook de directie van Bedrijvenpark Laarakker is blij met de komst van Weemen. Verkoopmanager Leon Vromans; “Na een aantal bedrijven uit de directe regio zijn we heel erg content met toevoeging van een echt Haps bedrijf aan ons bedrijvenpark”. Bedrijvenpark Laarakker stelt zich ten doel om regionale ondernemers die uit hun jasje groeien kansen te bieden voor groei en modernisering van hun bedrijfsprocessen. De verplaatsing en samenvoeging van de activiteiten van Weemen naar bedrijvenpark Laarakker is hier een uitgelezen voorbeeld van.

Win Win

Wethouder Jilisen ziet de komst van Weemen als een win win situatie: “Het is natuurlijk fantastisch dat een echt Haps bedrijf naar Laarakker gaat verhuizen om daar haar toekomstplannen te realiseren. Weemen is een hele mooie aanvulling op het palet aan bedrijfsactiviteiten op dit bedrijfsterrein. Tegelijkertijd komt hiermee in het centrum van Haps ook een locatie beschikbaar die voor wonen geschikt gemaakt kan worden. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Als gemeente zijn we dan ook zeer blij met deze ontwikkeling.”