Waterschap Aa en Maas promoot Waterbazen wandelingen

Wandelen is een grote trend op dit moment. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’.

Onderweg ontdek je nieuwe plekken en leer je wat je zelf kunt doen voor schoon en voldoende water. Met een gratis Doe & ontdek-gids kan jong en oud aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Check de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter en spot tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. De Waterbazen wandelingen zijn onderdeel van een landelijke campagne waar Aa en Maas, net als veel andere waterschappen in Nederland, bij aansluit. Met een promofilmpje(verwijst naar een andere website) (opent in nieuw venster) roept kersverse dijkgraaf Mario Jacobs iedereen op om al wandelend meer te leren over water. Dijkgraaf Mario Jacobs: “Met deze campagne willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij ons werk. Daarnaast prikkelen we hen om bewuster om te gaan met water. We geven tips en delen waterweetjes, zodat mensen leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan schoon en voldoende water.” Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant.

Waterweetjeswandelingen

Om mee te doen met de Waterbazen wandelingen, kies je zelf waar de wandeling heen gaat: op de dijk, in de natuur of in de stad. De opdrachten zijn niet gebonden aan een specifieke plek of route. Als tip vind je op onze website een aantal waterweetjeswandelingen met leuke routes door Grave, Heusden, Someren en Landhorst.

Doe & ontdek-gids

De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op je mobiele telefoon.