2+3 april 2022 Wapengekletter tijdens derde Historisch Spektakel Grave

Intense herbeleving roemrucht jaar 1674 op 2 en 3 april 2022

Grave beleeft een nieuw Historisch Spektakel in het weekeinde van 2 en 3 april 2022. Nadat corona een streep zette door de vorige geplande editie, trekken het Graafse Cloveniersgilde, Stichting 0486 Producties en de inwoners alle registers open om het roemruchte jaar 1674 te laten herbeleven, Dat gaat gepaard met veel actie, wapengekletter en spectaculaire demonstraties. Inwoners en bezoekers kunnen zich in historische kledij tooien om de historische beleving compleet te maken.

vanaf 11:00 tot 21:30 uur

Rondzwervende optredens van troubadours, straattheater, ambachten rondlopende acts, figuranten, kinderspelen. De schatkamer st. Elisabethkerk. Een middeleeuws kampement op het terrein achter de Hampoort met demonstratie, riddergevechten en piekenier opleidingen.
Op zaterdag is er een poppentheater in het Historisch stadhuis, een Tableau in de Hampoort met de hofhouding met Anna van Buren & Willem van Oranje.

De avond start met een defilé aan de achterzijde van de Hampoort en wordt vervolgd met Culturele avond m.m.v. Zanggroep Kneut met Graafsche liedjes, de Historische Roast door de veldheren, Ensemble Harmonie Stad Grave, verhalenvertellers en Nadja Sporen.

vanaf 11:00 tot 18:00 uur

De zondag start met een grootse Blijde Inkomst met o.a. notabelen, Den Spiesdraegers 1625, het gilde Sinte Catharina 1480, rondzwervende optredens van troubadours, rondleidingen in onderaardse gang, straattheater, ambachten rondlopende acts, figuranten, kinderspelen. De schatkamer st. Elisabethkerk. Een middeleeuws kampement op het terrein achter de Hampoort met demonstratie, riddergevechten en piekenier opleidingen.
In de Hampoort een betoverend Tableau Vivant met de hofhouding met Anna van Buren & Willem van Oranje.

Het festival eindigt met een groots ludieke veldslag 1674 met daarin alle deelnemers, re-enactors, gilden en opgeleide musketiers en piekeniers.