Wandelroute Oeffelter Meent krijgt opknapbeurt

Staatsbosbeheer gaat de wandelroute in Oeffelter Meent een opknapbeurt geven.

Het laarzenpad, beter bekend als ‘Oeffeltermeentroute’, start voortaan bij Het Veerhuis te Oeffelt en verbindt deze bekende horecazaak met het Maasheggenlandschap.

Ook de routebewegwijzering wordt verbeterd. De pictogrammen van de route waren van blauw veranderd naar roze, door de zon. Boswachters gaan ze daarom vervangen door de kenmerkende ‘donkerblauwe laarsjes’. Tevens worden routepalen toegevoegd om de route nog duidelijker te maken voor publiek. De werkzaamheden duren tot medio oktober.

De Oeffeltermeentroute is een wandeling dwars door een fraai heggenlandschap. Tevens doet de route de gelijknamige Oeffelter Meent aan; een uniek stroomdalgrasland op een voormalige rivierduin. Er komen veel karakteristieke planten, grassen, mossen en paddenstoelen voor. Zeldzame planten die op andere plekken uit de Maasheggen verdwenen zijn, hebben zich hier kunnen handhaven. Het gaat om soorten als grote tijm, zacht vetkruid, overblijvende hardbloem, voorjaarsganzerik en lathyruswikke. Dat alles maakt deze wandeling tot een bijzondere natuurbeleving. Vooral in het kleurrijke herfstseizoen, als er ook volop paddenstoelen te bewonderen zijn en de heggen vol staan met allerlei soorten bessen.

Meer info: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/maasheggen/wandelroute-oeffelter-meent

Met vriendelijke groet,

Janneke de Groot

Boswachter

Staatsbosbeheer

je.groot@staatsbosbeheer.nl
T 06-22452783