Vrijwilligerspenning voor Rieky Vloet-Zwaans uit Cuijk

Op zondagmiddag 31 oktober a.s. werd mevrouw Vloet-Zwaans (83, ten tijde van de uitreiking 84) uit Cuijk onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk.De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Hendriks ter gelegenheid van haar tomeloze inzet op vrijwilligersgebied.

Mevr. Vloet-Zwaans heeft zich 24 jaar lang met hart en ziel iedere week ingezet voor het Toeristisch Informatiepunt Cuijk. Zij voerde alle voorkomende werkzaamheden als informatrice op toeristisch en cultureel gebied uit. De verkoop van VVV-bonnen, de verkoop van toeristische kaarten, boeken en souvenirs, het boeken van busreisjes en korte vakanties: alles werd met ontembare inzet en plezier gedaan.
Vorig jaar nam zij afscheid als vrijwilliger bij het Toeristisch Informatiepunt Cuijk. Ze wilde er zelf graag 25 jaar werken en daarna afscheid nemen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom is het afscheid een beetje vervroegd.

Ook is mevr. Vloet-Zwaans vanaf het begin betrokken geweest bij de nieuwe Parochie Sint Jozef in de Valuwe in Cuijk, samen met haar man. Ze deed de administratie en was lid van het dames- en herenkoor totdat de koren in 2020 opgeheven werden. Mevr. Vloet-Zwaans heeft haar stem dus letterlijk en figuurlijk laten horen in Cuijk.

Kortom, mevr. Vloet-Zwaans heeft altijd veel tijd in het vrijwilligerswerk gestoken. Dat verdient waardering en die waardering krijgt zij nu, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan haar de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe te kennen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.