Voorlichtingsavond Alles over beroerte

De Europese Dag van de Beroerte, een belangrijke dag om even stil te staan bij deze aandoening en bij de gevolgen die een beroerte kan hebben op het dagelijks leven van de patiënt en zijn omgeving. Maasziekenhuis Pantein organiseert woensdag 11 mei een voorlichtingsavond over dit thema. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. De toegang is gratis.

Herken de signalen

Verschillende specialisten van Pantein vertellen deze avond over wat een beroerte is en hoe je de signalen kunt herkennen. Door het tijdig herkennen van de signalen van een beroerte en te weten welke actie je moet ondernemen, kan soms veel schade worden voorkomen. Hoe eerder een beroerte behandeld wordt, hoe beter de vooruitzichten zijn voor de patiënt. Desondanks kan een beroerte grote gevolgen hebben voor de patiënt en zijn omgeving. Tijdens de bijeenkomst gaan we ook dieper in op de behandeling en de begeleiding die Pantein kan bieden.

Het voorkomen van een beroerte

Voorkomen is beter dan genezen. Het voorkomen van een beroerte is dan ook een belangrijk thema deze avond. Wat zijn de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte en wat kun je zelf doen om de kans op een beroerte zo klein mogelijk te maken? Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van een gezonde leefstijl, voeding en bewegen.

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in het vergadercentrum achter het restaurant van het Maasziekenhuis. Aanmelden kan via de website www.maasziekenhuispantein.nl/agenda