Volle maanwandeling in Nationaal Park De Maasduinen

 Op vrijdag 19 november start om 19.30 uur een spannende avondexcursie vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 te Afferden.

De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel.

In verband met de coronamaatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

In de avonduren van vrijdag 19 november kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere, stille heide. De excursie zal een bezoek brengen aan het deel van het Bergerbos waar ook de bijzondere Poaterskapel gelegen is. De natuurgidsen gaan met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.