Volle maanwandeling Excursie Nationaal Park De Maasduinen

Op vrijdag 6 maart start om 19.30 uur bij hoge uitzondering een spannende avondexcursie in Nationaal Park De Maasduinen vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71, 5851AS te Afferden. De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel.

Aanmelden is verplicht via telefoonnummer 06-13595812.


Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

Deze avond gaan de deelnemers bij hoge uitzondering samen met Maasduinengidsen het donkere bos beleven. Want donker betekent niet dat er buiten niets te zien is. Ogen wennen snel aan de nacht en dan is er opvallend genoeg nog veel te zien zoals het silhouet van een rund. Onze andere zintuigen staan ook op scherp waardoor geluiden goed gehoord worden en een geur snel opgepikt wordt. Voordat de wandeling start, staat er een kop koffie of thee klaar om lekker op te warmen.