Voetbalvereniging Hapse Boys wint 25.000 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Bedrag ingezet voor verduurzaming sportpark

Amsterdam, 1 oktober 2019 – Voetbalvereniging Hapse Boys uit Haps heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 25.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging.

Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, de helft van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het verduurzamen van haar sportpark. De andere 25.000 euro ging naar voetbalvereniging SV Odijk die het bedrag ook inzet voor de verduurzaming van haar sportterrein.

Corne Tak, voorzitter van de Hapse Boys: “We willen ons sportpark energiezuiniger en groener maken. Dit bedrag kunnen we mooie gebruiken voor de financiering van onze zonnepanelen en om drie oude diepvrieskisten te vervangen voor duurzamere exemplaren. Ook willen we ons sportpark aantrekkelijker maken voor de jeugd door een pannakooi aan te schaffen, een met spijlen afgeschermd voetbalveldje.”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.