Vitaal Verenigen Sportquiz met topsporters in hoofdrol

Vanwege de coronamaatregelen moesten sportverenigingen hun sportdeuren en -velden gesloten houden. Veel leden zitten nog altijd thuis en moeten hun club lange tijd missen. Daar moet verandering in komen volgens de verenigingsondersteuners Youp en Marijn van Cuijk Beweegt. “We hebben samen met veel bekende (oud)topsporters de Vitaal Verenigen Sportquiz ontwikkeld. Vrijdag 15 mei is het zover en wordt de sportkennis van sportend gemeente Cuijk op de proef gesteld”, vertelt verenigingsondersteuner Youp. 

Sporten verbindt, ook nu

De sportparken in Nederland liggen er verlaten bij. Gelukkig mogen kinderen alweer buiten gaan trainen. Toch kunnen nog veel leden niet bij hun club terecht. “Het geduld van de mensen wordt behoorlijk op de proef gesteld in deze tijd. Sporten verbindt, maar juist nu mogen we elkaar niet opzoeken of samen sporten bij de club”, vertelt verenigingsondersteuner Marijn. De Vitaal Verenigen Sportquiz brengt daar verandering in. “Met de sportquiz hopen we de leden van verenigingen betrokken te houden bij hun club en het ‘winelement’ een beetje terug te brengen”, licht Youp toe.

Bekende (oud)sporters doen mee

De quiz bestaat uit veel sportvragen in het thema Olympische Spelen. De vragen in de quiz worden gesteld door bekende (oud)topsporters zoals, Nouchka Fontijn, Pol van Boekel, Demi Schuurs en meer. Iedereen kan online meedoen met de quiz via Kahoot. En er zijn prijzen te winnen, zowel voor de club als voor de leden zelf. 

Doe mee

Wie mag zich de beste sportkenner van de gemeente Cuijk noemen? Daar komen we op vrijdag 15 mei achter. De quiz is dan van 19:30 tot 21:00 uur. Ga voor meer informatie en hoe mee te doen naar https://www.cuijkbeweegt.nl/kalender/doe-mee-met-de-vitaal-verenigen-sportquiz-met-topsporters-in-hoofdrol/