Vincent Houdijk & VinnieVibes speelt jazz met internationale pioniers

CUIJK – Vibrafonist Vincent Houdijk heeft met zijn band VinnieVibes een project ontwikkeld dat is geïnspireerd op de muzikale levensverhalen van drie pioniers met hun unieke en excentrieke instrumenten. Zondagmiddag 31 oktober is ‘The Polestar Project’ te beluisteren bij jazznjazz in Schouwburg Cuijk.

Handpanspecialist Kabeçaõ is enorm bedreven in zijn virtuoze, meestal intieme en meditatieve spel. De ‘Hang’ heeft hij letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij dit instrument voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Hij werd op slag verliefd op het instrument en heeft sindsdien de hele wereld rond gereisd om concerten en masterclasses te geven.

Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige en fenomenale improvisaties. Naast dat hij zelf een zeer begaafd en beroemd fagottist is, speelde hij met enorme grootheden, zoals; Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker en vele andere grote jazz- en fusion-artiesten. 

 

Een fusie met cross-overs tussen jazz, klassiek, minimal music, pop en wereldmuziek zal het internationale karakter nog meer in een klankbeeld gieten. Vincent bestudeert deze muzikale nomaden en vormt daar in zijn composities een samenhangend geheel van, doordat hij de karakters van de gastartiesten vermengt met de stijl van zijn band VinnieVibes.  

 

Houdijk: “Ik ben op zoek gegaan naar instrumenten die, net zoals mijn vibrafoon, minder bekend of gebruikelijk zijn in een band. In Nederland zijn een handjevol bands met een vibrafonist. Ik voel mij als vibrafonist geroepen om mijn instrument meer onder de aandacht te brengen en vanuit mijn spel en enthousiasme het smaakprofiel van de luisteraars te kietelen.“

 

Het concert ‘The Polestar Project’ van Vincent Houdijk & VinnieVibes is zondag 31 oktober om 15.30 te beluisteren in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl