Vierde Graancirkelloop in en rond Oploo

OPLOO – Hardlopers hebben de laatste zaterdag in september al lang omcirkeld in hun agenda, want dan is de initiatiefgroep in Oploo gastheer van de vierde editie van de Graancirkelloop. Nieuwkomers zijn op 28 september al even welkom. De hardloopwedstrijd in en rond Oploo kent afstanden van 5 en 10 km, een jeugdloop en een bambinoloop.

Gezond bewegen

De organisatie hoopt het deelnemersrecord – vorig jaar gevestigd met 125 deelnemer – andermaal te overtreffen. Een reële ambitie, omdat 28 september vrij is op de regionale hardloopkalender. Er wordt gerekend op de komst van regionale atleten en loopgroepen. Met aandacht voor de positieve relatie tussen lopen en gezondheid hoopt de organisatie wederom veel kinderen aan te trekken. Zo hebben alle kinderen van de Peelraam basisscholen een uitnodiging ontvangen.
Net als bij de voorgaande edities voert de route van de 5 en 10 km over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Het startbureau, start en finish bevinden zich ter hoogte van de kerk. Lopers kunnen parkeren bij sportpark Het Domein en gebruik maken van de kleedaccommodatie op het sportpark (100 meter achter de kerk).

Starttijden

De loop bestaat uit een wedstrijd van 5 km (1 ronde) en 10 km (2 ronden). Daarnaast zijn er een jeugdwedstrijd (900 m) en Bambinoloop voor de allerkleinsten (350 m), die eveneens bij de kerk starten en finishen. Starttijden: Bambinoloop (13.00 uur), Jeugdloop (13.20 uur), 5 km (14.00 uur) en 10 km (14.10 uur). In elke categorie zijn er 3 prijzen voor dames en heren. Alle jeugdige deelnemers ontvangen een herinnering.
Parcoursrecordhouder bij de mannen 10 km is Arjan Donkerbroek (Aarle-Rixtel) met 35 min. 10 sec. en op de 5 km Dave Rost (Groesbeek) met 17 min. 48 sec. Bij de vrouwen heeft Marianne Spronk (Weeze) het parcoursrecord op de 10 km met 46 min. 35 sec., terwijl Corien van der Bijl (Apeldoorn) op de 5 km met 18 min. 47 sec. de snelste tijd heeft staan.
Voorinschrijving is mogelijk via www.uitslagen.nl (kijk op 28 september bij Graancirkelloop). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven. Zie verder www.graancirkeloploo.nl.