Vier zomervakantie met De Bastei

Bezoek deze zomer het leukste familiemuseum van Gelderland! Ontdek de geheimen van De Bastei, beleef Willem Waalwachter’s Zoektocht, laat het kanon bulderen met Kanonnen Karel of ontmoet de enige echte Professor Bombasticus.

Kom jij in de zomervakantie speuren in en rond De Bastei? Help Kanonnen Karel bij zijn zoektocht naar buskruit, zodat hij zijn kanon kan laten bulderen. Grote kans dat je hem deze zomer een keer tegen het lijf loopt! Willem Waalwachter zoekt nog hulptroepen voor de Stadswaard. Wie houdt er daar een oogje in het zeil als Willem op vakantie is? Met kleurrijke poeders en geurige drankjes laat Professor Bombasticus je het onmogelijke doen: door muren lopen, met dieren praten, dan wel de lucht in vliegen! Voor kinderen vanaf 5 jaar. Kijk op debastei.nl/zomervakantie voor alle activiteiten.

Loop langs unieke Romeinse muurresten en verken de indrukwekkende overblijfselen van de oorspronkelijke verdedigingstoren: een bastei uit de zestiende eeuw. Je vindt er ook bijzondere dieren en planten uit het Gelderse rivierengebied. Kom oog in oog te staan met de mammoetschedel van Bergharen. En durf jij op het glazen balkon te staan?

Wat is een bastei? Wie maakte dit gebouw waarin nu een museum huist? In onze nieuwe tentoonstelling De Kunst van het Verdedigen ontdek je waarom de Nijmegenaren bijna 500 jaar geleden deze verdedigingstoren bouwden. Een prachtige maquette van de bastei, een interactief kanon en een spannende virtuele reis brengen het zestiende-eeuwse Nijmegen tot leven.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.