Metameer jenaplan Boxmeer geeft vervolg aan internationale samenwerking met school in Taiwan

Boxmeer – Vorig jaar ondertekende Metameer jenaplan Boxmeer een ‘memorandum of Understanding’ met een Taiwanese school en vanaf die dag zijn de scholen ‘sisterschools’. De school in Taiwan werkt ook volgens het jenaplanconcept en Metameer jenaplan Boxmeer ondersteunt de school hierbij. De leerlingen en docenten van het tweetalig onderwijs van Metameer zijn nu één jaar met deze nieuwe internationale samenwerking aan de slag en de resultaten zijn inspirerend.
Live contact met Taiwan
Half november hadden derdeklassers van jenaplan voor hun ‘penpal’ project live contact met de school in Taiwan. Na een gezamenlijke start, stelden de leerlingen zich in kleine groepjes aan elkaar voor, werden de eerder verstuurde brieven bekeken en werd daarna gediscussieerd over vanaf welke leeftijd je volwassen bent. Is daarin verschil tussen daar en hier? Ook werden kookinstructievideo’s gedeeld en debatteerden de leerlingen over een internationaal vraagstuk. Het was in het begin een beetje onwennig en technisch een uitdaging, maar het was zeker een mooi contactmoment! Er werd afgesloten met een groepsfoto.
Ook vanuit Taiwan kwamen prachtige reacties op en foto’s van het live contact. De leerlingen van zowel Metameer jenaplan Boxmeer als van de Taiwanese school vonden het leuk om met elkaar te praten en elkaar echt te leren kennen. Nieuwsgierig en met een open blik traden zij in contact met elkaar.
Roger Janssen, contactpersoon in dit project en docent tweetalig onderwijs Metameer: “De leerlingen hebben uitgekeken naar dit contact en vonden het best spannend. Het project is erg inspirerend en we zien een mooie samenwerking waar alle leerlingen veel van leren. Goed om te zien hoe in Taiwan het jenaplan onderwijs vorm wordt gegeven.” Metameer denkt samen met de leerlingen na over invulling van internationale samenwerking en betrokkenheid. Samenwerken en het beste uit jezelf en de ander halen. Wil je meer weten over het onderwijs op Metameer en over hoe jouw toekomst op Metameer eruitziet? Ga dan naar www.metameer.nl.
 
Op de foto: Leerlingen en docent Roger Janssen van Metameer jenaplan Boxmeer
Foto: Metameer