Verkiezingsborden zwaar vernield in Overloon. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Land van Cuijk is de politieke partij 50PLUS begonnen met campagneactiviteiten in de dorpen en kernen van de nieuwe gemeente. Het campagneteam heeft o.a. de laatste week overal 50PLUS verkiezingsborden geplaatst.

Op zaterdag 30 oktober is het campagneteam van 50PLUS op tour geweest in verschillende plaatsen zoals Vierlingsbeek en Overloon. Tot zijn ontsteltenis heeft campagneleider Dick Schouw in Overloon ontdekt dat een tiental verkiezingsborden zeer grof vernield waren: “Het lijkt er op dat iemand ons wil intimideren en moedwillig onze campagne wil verstoren die verder loopt als een trein.” Lijstrekker John Heckathorn: “We vinden dit een aanslag op het democratische proces en een act van zinloos geweld die niet ongestraft kan blijven. Het kan niet zo zijn dat de veiligheid van onze kandidaten en vrijwilligers in het geding komt.”

De lijstrekker heeft vandaag via de griffier een brief gestuurd naar de betrokken burgemeesters waarin hij melding doet van deze vernielingen en verzoekt dringend dat deze daad grondig onderzocht wordt. 50PLUS betreurt dit lamentabel incident maar kondigt nog extra campagneacties aan zoals het bezoek van Senator Martin van Rooijen op 17 november in Grave en 50PLUS On Tour in Land van Cuijk op 6, 13 en 20 november a.s.