Verdeliet doet mee aan NLdoet

Op zaterdag 12 maart is het weer zo ver, NLDoet bij Verdeliet. Het Oranje Fonds organiseert wederom deze vrijwilligersdag en heb je je altijd al eens willen inzetten voor een stichting, vereniging of zorginstelling? Doe dan mee met NLdoet bij Verdeliet.

Ben je een enthousiaste klusser? Heb jij groene vingers? Of heb je eigenlijk beiden niet, maar wil je wel graag eens ‘proeven’ aan vrijwilligerswerk in een groene omgeving? Of ben je nieuwsgierig naar Verdeliet en wat wij allemaal doen in onze tuin?

Verdeliet stelt haar tuin open op zaterdag 12 maart van 10.00 – 16.00 uur om samen met jou en andere vrijwilligers enkele klussen op te pakken. Jouw inzet is hard nodig en zeer welkom. Onze klussen zijn o.a. een nieuwe ren en hok maken voor onze toekomstige nieuwe kippen, de fietsenstalling krijgt een nieuwe plek en hiervoor gaan wij een nieuw fietsenhok bouwen, éénruiters (dit zijn broeikassen met daarop één ruit voor het vroeg teelten van groenten) opnieuw opbouwen en een geluidwerend plafond in de keuken realiseren.

Wij maken graag kennis met jou en willen jou ook graag kennis laten maken met Verdeliet. Lijkt jou dit leuk? Alleen of met vrienden en/of familie? Meld je dan aan via de site van NLDoet.

Belangeloos

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf.
Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet is een bloeiende ontmoetingstuin in Cuijk met een ecologische voedsel-, kruiden- en belevingstuin met een vijver, een natuurspeelplek en een kas. In de ontmoetingsruimte is een verkooppunt waar groenten en kruiden te koop zijn. De tuin wordt beheerd en onderhouden door enthousiaste vrijwillige medewerkers (zo’n 100 mensen) waarbij iedereen mee kan doen, delen en beleven.

Wereldtuin Verdeliet is te vinden aan de Toermalijnlaan 40, in wijk De Valuwe in Cuijk.