Venice doet Schouwburg Cuijk aan in Europese tour

 

CUIJK – De Amerikaanse band Venice begint dit voorjaar aan een korte Europese tour ter gelegenheid van het nieuwe album ‘Jacaranda Street’. Er zijn slechts enkele concerten in Nederland, waaronder dus in Cuijk op vrijdag 1 mei. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Venice bestaat uit de broers Michael en Mark Lennon en Kipp en Pat Lennon. De neven zijn geboren en getogen in Venice Beach in Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zang. Geïnspireerd door onder meer Crosby, Stills & Nash en The Eagles, hebben zij een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld.

Tweede vaderland
De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds hun doorbraak hier eind jaren 90 hebben ze, samen met bassist Mark Harris, en de inbreng van Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof en drummer André Kemp een grote schare trouwe fans opgebouwd en werden ze beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.

Ook in de verenigde staten behoort de band tot de vaste waarden van de muziekscene. Zo maakten ze in 2010 deel uit van de meer dan tweehonderd shows tellende stadiontour met Pink Floyd frontman Roger Waters en werkten ze samen met iconen als Bruce Springsteen, Don Henley en Jackson Brown. David Crosby noemt Venice zelfs zijn favoriete band.

 

‘New surprises’
In een brief aan de fans laten de bandleden weten erg naar de tour uit te kijken. ‘We look forward to seeing you again. We’ll have some new surprises.’ Uiteraard spelen de heren veel werk van het nieuwe album ‘Jacaranda Street’, maar ook favorieten als ‘The family tree’ en ‘She’s always a woman’ ontbreken niet in de gloednieuwe show.

Meer informatie & kaartverkoop: schouwburgcuijk.nl