Veel blije gezichten bij de Rolstoelwandeling SWOM

Op de middag van de rolstoelwandeling die de vrijwilligers van de SWOM dit jaar organiseerden op 9 juni waren er in totaal 250 mensen aan de rol en op de been. Er waren 80 mensen die van een rolstoel gebruik maakten. Alles bij elkaar was het zodanig georganiseerd dat op één rolstoeler twee vrijwilligers die middag werkten.

KBO

En dat waren de KBO leden die over de veiligheid van de overstekende mensen waakten, drie muzikale accordeonisten, die op de juiste punten gezellige muziek maakten, de vrijwilligers die de rolstoelen duwden en de tevreden organisatoren, allen vrijwilligers van de SWOM. Maar ook Wilma de Klein, die als een duveltje uit een doosje, op haar fiets overal opdook met het AED apparaat op zak. En natuurlijk de dames die de horeca op zich hadden genomen.

Zorgboerderij

Door hun goede zorgen zag je bij de Zorgboerderij de Horst, waar we gastvrij werden ontvangen voor een tussenstop, veel blije gezichten die allemaal hun lekkere hapje en drankje nuttigden. En de dieren op de Zorgboerderij kregen extra belangstelling. Daarna ging het verder over een mooie, landelijke route.

Pastoor James

Onze pastoor James had zich vanaf de start aangesloten bij een groep. Eén van de mannelijke duwers in zijn groep werd de inspanning teveel en James maakte zich zeer nuttig door de passagier in de rolstoel over te nemen en veilig af te leveren in Myllesweerd. De meneer werd in een auto naar Myllesweerd gereden. Gelukkig liep het allemaal goed af.

Muziek

In de theaterzaal van Myllesweerd klonk de muziek van de Havenmuzikanten uit Grave. Aan het eind van de middag konden de gasten nog genieten van een lekker hapje en een film van hen zelf van de rolstoelwandeling van die middag. Kortom, het was alles bij elkaar weer een prachtige middag.

Foto’s Anny Minten: