Valentijnsdag op het Merletcollege, een dag vol verrassingen

14 februari is de dag waarop je degene die je (stiekem) bewondert of liefhebt in het zonnetje mag zetten, zo ook op het Merletcollege in Cuijk. De bekende rozenactie op Valentijnsdag wordt dit jaar uitgebreid met twee andere ludieke acties.

Door corona is de actie vorig jaar niet doorgegaan. Voorheen konden leerlingen voor 1 euro een roos kopen met daaraan een (anonieme) boodschap voor een crush, bestie, maatje, familielid, favoriete docent of zomaar iemand die het verdient. Honderden rozen werden er jaarlijks uitgedeeld op de 14e dag van februari. “We verwachten dit jaar dat het weer zo’n succes wordt. Vooral omdat je ook meer kunt doen voor jouw Valentijn dan enkel een roos” vertellen leerlingen Pleuni en Guusje enthousiast. Deze leerlingen zitten in het leerlingenparlement van het Merletcollege in Cuijk, de groep die deze Valentijnsactie organiseert. 

Persoonlijke rap of gedicht

Je gevoelens op papier zetten is niet altijd even makkelijk daarom helpen docenten Nederlands de leerlingen daar dit jaar bij. “Je kunt zelf steekwoorden aanleveren en onze docenten maken daar een mooi gedicht van” vertelt Pleuni. Voor de echte romantici is er dit jaar een unieke kans om een serenade te kopen. Lood de Kloot, rapper en liedjesschrijver, maakt persoonlijke nummers. “Muziek is toch de taal van de liefde, alleen hebben we dat in een modern jasje proberen te steken” vult Guusje aan. 

Het belooft een dag vol verrassingen te worden. Er zijn al veel rozen verkocht voor vrienden en vriendinnen die elkaar wat extra aandacht willen geven. Maar ook sommige docenten krijgen een roos met een leuk kaartje als dank voor de prettige lessen. Verder wachten de klassen vooral in spanning af wanneer rapper Lood de les komt binnenvallen met een eigentijdse serenade.