Vakantie voorbij, tijd voor theater!

 

Het weer slaat om. De korte broeken en T-shirts gaan weer de kast in en de jas gaat weer aan. Terrasjes worden opgeruimd en de blokken hout voor de open haard worden weer aangevuld.

De dagen worden korter en de avonden langer. Tijd om weer eens te gaan genieten van een avondje theater. De Pit Theater heeft in samenwerking met E & E Support een aantal mooie voorstellingen weten te boeken voor het komende theaterseizoen.

 

‘Dag Mama’ – maandag 28 oktober – 19:00 uur

Ten eerste is dat de voorstelling ‘Dag Mama’, de veelgeprezen muziektheatervoorstelling over omgaan met dementie. Boxmeer is een ‘Dementievriendelijke gemeenschap’ en werkt aan het vergroten van de kennis over dementie, op allerlei manieren en bij iedereen.  De voorstelling ‘Dag Mama’ past hier perfect bij. De gemeente Boxmeer vindt het fantastisch dat we deze voorstelling hier mogelijk kunnen maken en nodigt u van harte uit. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

 

‘Geen Viking’  – Mark van de Veerdonk – zaterdag 9 november – 20:15 uur

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

 

‘The Musical Night’ – zaterdag 7 maart 2020 – 20:00 uur

“The Musical Night” is een veelzijdig theaterconcert waarin Hanneke Engels, Miriam Venema, Silencio Pinas en een fantastisch combo het publiek meeneemt op een reis langs alle grote musicals. Denk aan de bekende hit musicals als Elisabeth, The Phantom of the Opera, Mary Poppins, The Lion King en Mamma Mia.

Drie professionele musical zangers (bekend uit o.a. Soldaat van Oranje, Sister Act, Love Story, The Lion King) die hun talenten bundelen en het publiek trakteren op een avond vol ingetogen ballads, anekdotes en spectaculaire meezingers. Samen met het 4 koppig combo presenteren zij een fantastische muzikale avond. Laat u verrassen door de heldere samenzang en de rijke songs die het musical repertoire kent.

 

‘De Duivelsbrug’ – Mannen van Naam – zaterdag 18 april 2020 – 20:00 uur

Met hun sympathieke presentatie creëren de Mannen van Naam (Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven) een huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Maar net zo gemakkelijk zetten ze een opzwepende Keltische folkdeun in. Daarvoor brengen de mannen een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak. Tussen de nummers door vertelt zanger/verteller Ton Smulders het verhaal van ‘De Duivelsbrug’, een spannende oude sage die nog steeds actueel blijkt te zijn. Die als spiegel dient: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over de Duivelsbrug leiden?

 

Tickets verkrijgbaar via: www.depitoverloon.nl

 

Wij zien u graag bij één of meerdere van deze prachtige voorstellingen in de Pit te Overloon.

 

Nederland, Buren, 1 december 2012. David Blom (met pet) en zijn familie. Links, moeder Lydia van den Heuvel, midden zus Sarah en rechts broer Misha Blom. Rechts: oma Niesje (?) (95 jaar en dement). Foto: Jorgen Caris