Tweede single van Lizzy is een feit: luister naar Dreams

Een paar maanden na de release van haar debuutsingle Coming N Going is de Nederlandse artieste Lizzy terug met een gloednieuwe track.

Anderhalve week geleden kwam namelijk Dreams uit, een song die haar status als spannende aanwinst binnen een snelgroeiende groep (inter)nationale R&B-acts alleen maar bevestigd. De twintigjarige zangeres uit Brabant heeft zich de afgelopen tijd flink toegespitst op het schrijven van muziek welke haar ontwikkeling reflecteert. Dit doet ze niet alleen—voor haar nieuwste wapenfeit zocht Lizzy namelijk de samenwerking op met de Amsterdamse producer Mitchell Yard (Maydien). Dreams is te beluisteren op alle streamingsdiensten.

Een positief zelfbeeld, no matter what
Dromen komen naar je toe op het moment dat je besluit om er voor de volle 100% voor te gaan. Vaak raken we uit balans omdat we bang zijn om te falen of omdat we onzeker raken over ons zelfbeeld. Met deze track wil Lizzy mensen dan ook stimuleren om open en eerlijk te zijn naar zichzelf in de zoektocht naar zelfliefde.
Lizzy: ‘’Ik heb zelf vaak in situaties gezeten waarin ik het geluk van anderen boven mijn eigen geluk plaatste, vaak uit onzekerheid of uit een bepaald soort angst om buitengesloten te worden. Al deze gevoelens vloeien eigenlijk voort uit een gebrek aan zelfliefde en een gebrek aan zelfkennis. Dit jaar ben ik me heel erg bewust geworden van mijn identiteit en mijn dromen en heb ik een veel duidelijker beeld van wat mijn dromen inhouden. Ik hoop dat men zich open durft op te stellen na het beluisteren van dit nummerwat voor mij aanvoelt als veel meer dan een nummer. Meer als een dagelijkse affirmatie: the love you give yourself should be exciting!’’

Over Lizzy

Nadat ze al vroeg in aanraking is gekomen met de muziek van SZA, Frank Ocean, H.E.R, Lauryn Hill en Daniel Caesar, begon Lizzy van den Herik uit Kaatsheuvel zich al op jonge leeftijd rap te ontwikkelen als artieste. In 2018 wordt ze door Chantal Janzen gevraagd om in Carré op te treden met een orkest voor de lancering van het magazine &C. In datzelfde jaar startte ze met een opleiding aan de Herman Brood Academie, waar ze zich volledig focust op het maken van muziek. Op 19 juni 2020 bracht ze samen met producer Genius Beats haar eerste single Coming N Going uit en in het voorjaar van 2021 verschijnt haar debuut EP. Hierop wordt ze bijgestaan door producers en muzikanten uit binnen -en buitenland.

House of Knowledge
Lizzy is één van de toptalenten van Stichting House of Knowledge. House of Knowledge wil door middel van individuele, op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten, uitzonderlijke talenten helpen zichzelf te professionaliseren en doen excelleren in hun vakgebied.

Voor meer info kunt u bellen met Tasha Slagtand 06 – 13669164 en Sam Uittenbogaart 06 – 42205233 en kijken op
www.ofknowledge.house (soon online), www.facebook.com/houseofknowledge en www.instagram.com/house.of.knowledge