Twee nieuwe exposities in Bibliotheek Sint Anthonis

Van 8 april tot 28 juni exposeert Marga Janssen van El Fuego Art uit Boekel haar assemblagekunst in de nieuwe Bibliotheek van Sint Anthonis. Tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek zijn fantasierijke beelden van hoofden, schoenen, hoeden en “Heilige teskes” te zien. Tegelijkertijd is de portretkunst van Irma Bus uit Stevensbeek te bewonderen. De entree is gratis.

Zoektocht

In 2009 begon Marga Janssen met het werken met mozaïek. Steentjes, glas en verschillende soorten materialen hadden meteen haar aandacht. Het stelde haar in staat om hiermee voorwerpen te veranderen van vorm, nieuwe vormen samen te stellen. Al snel breidde zij dit uit met het zelf vormen maken met klei, door te beeldhouwen en door schildertechnieken toe te passen. “Het blijft een mooie zoektocht die nooit verveelt!” Kenmerkend voor het werk van Irma Bus is de sprekende blik in de ogen bij mensen en dieren. Haar sfeervolle portretten krijgen een extra dimensie door  een realistische schilderstijl met een expressieve schilderstijl te combineren.

Passie

Inspiratiebronnen ziet Marga Janssen overal; de natuur, een mooi voorwerp, een boek, een film; je kan het zo gek niet bedenken. “Het voelt als passie! Vandaar ook de naam ‘el fuego’; het vuur, de passie. Ik kan er van wakker worden omdat de ideeën maar blijven komen; meer ideeën dan tijd om het uit te voeren!”  Irma Bus beaamt: “Ik schilder zelf graag, maar daarnaast geniet ik ervan om mensen te inspireren, het plezier van het schilderen te laten ervaren en het zelfvertrouwen te laten groeien. Wat is mooier dan je passie achterna gaan!”