Tsead Bruinja, te gast in Bibliotheek Boxmeer

De dichter presenteert zijn gedicht, door Mientje Wever en Ger Holtermans vertaald in Boxmeers en Genneps dialect.Van 11 tot en met 19 maart is het Boekenweek, met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’.

Op vrijdagmiddag 17 maart zal voormalig Dichter des Vaderlands en schrijver van het CPNB Boekenweekgedicht Tsead Bruinja optreden in de bibliotheek van Boxmeer. Bruinja daagde onlangs via zijn social media streekdichters uit om zijn boekenweekgedicht ‘Anders ben ik met jou’ te vertalen. Hieraan werd gehoor gegeven door Mientje Wever en Ger Holtermans. Ook zij zijn deze middag te gast.

Rondom deze vertalingen wordt op 17 maart tussen 16.00 en 18.00 uur een programma georganiseerd in de bibliotheek. Behalve de voordrachten door de drie dichters zal Bruinja daar zijn onlangs verschenen ‘Eerste bloemlezing van de Nederlandse poezie’ (Uitgeverij Querido 2022) signeren. Boekhandel Van Dinter uit Boxmeer zal aanwezig zijn met exemplaren van deze bundel.

 

Iedereen is welkom tijdens deze bijeenkomst. De toegang is gratis. De organisatie stelt vooraf even aanmelden op prijs. Dit kan via www.biblioplus.nl/agenda.

 

De middag rondom het Boekenweekgedicht is een initiatief van BiblioPlus Boxmeer, schrijverscollectief De Kneep, Stichting Cultuur zonder Grenzen en De Kemp in Vortum-Mullem.