Toneelstuk over bekende Peelzwerver Toon d’n Dwerg

Toneelvereniging Doekmaroploo brengt in mei vijf opvoeringen van het openluchtspel Toon d’n Dwerg.

Het gaat over een bijzondere man die begin vorige eeuw tal van omzwervingen maakte door Oost-Brabant en Noord-Limburg. Op zondag 20 maart organiseert de toneelclub een eenmalige voorverkoop van entreekaarten in de watermolen van Oploo, welke bij de opvoeringen ook de speellocatie is.

In het spel draait het om het levensverhaal van de herder Toon van Els (1865-1922), die een eeuw geleden door de Peelregio zwierf. Deze markante man is intussen tot cultfiguur is verworden. Het script van het toneelstuk is van schrijver Henny Lenkens, de regie is in handen van Jet Lenkens. De spelfragmenten worden omlijst met livemuziek, geschreven en uitgevoerd onder leiding van Vin Baltussen.

Voorverkoop
Het spel wordt vijf keer gespeeld achter de monumentale watermolen, waar ook het standbeeld van Toon d’n Dwerg is geplaatst. De première is op vrijdag 20 mei. De overige opvoeringen zijn op zaterdag 21, zondag 22, woensdag 25 en donderdag 26 mei. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur, met uitzondering van de opvoering op zondag 22 mei. Deze begint om 14.00 uur.
De voorverkoop is op 20 maart van 11.00 tot 13.00 uur in de watermolen aan de Watermolenstraat 2 in Oploo. De toegang bedraagt 17,50 euro. Voor kinderen t/m 12 jaar kost de entree 10 euro. Bij de entree is een kop koffie/thee met een plak Tontjeskoek inbegrepen. Na 20 maart zijn toegangskaarten uitsluitend digitaal aan te schaffen via het bestelformulier op de website www.doekmaroploo.nl.