Tobi Kooiman opent cabaretseizoen Gryphus Vierlingsbeek

Na jaren vol melige meiden, dolle duo’s, cynische conferenciers, snelle stand-uppers, dames met ballen, heren met hersens, vreemde vogels en andere prettig gestoorde types trakteert Gryphus in Vierlingsbeek het publiek ook het komend seizoen weer op een vijftal gevarieerde avonden vol prettige buikpijn.

Onbedaarlijk lachen om prachtige programma’s van Nederlands cabarettalent. Oude bekenden en nieuwe gezichten in de personen van Rob Scheepers (29 oktober), André Manuel (12 november), en Remy Evers (11 februari). Het cabaretseizoen van Gryphus wordt op vrijdag 1 oktober geopend met een voorstelling van Tobi Kooiman. Vanaf 21.00 uur speelt hij een try-out van zijn eerste avondvullende voorstelling Best Of.

“Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten 2019. Een uitverkocht Oude Luxor Theater in Rotterdam bekroonde hem dan ook met de publieksprijs.

Tobi is wiskundige en stoïcijn, probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik.
Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties.

De Volkskrant tipte Tobi Kooiman als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin hij solo gaat met zijn eerste voorstelling Best Of. Tobi komt er aan, en snel ook. Mis dit grote talent niet!

De cabaretvoorstelling van Tobi Kooiman vindt plaats op vrijdag 1 oktober in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Het optreden van Tobi Kooiman begint om 21.00 uur. Voor deze voorstelling zijn kaarten à 12,50 euro te reserveren via www.gryphus.nl of telefonisch via 0478.630508. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een korting krijgen op de entreeprijs van 3,00 euro. Deze voorstelling is alleen toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.

www.tobikooiman.nl
credits foto Tobi Kooiman: Anne van Zantwijk