Tijd voor een Land van Cuijks Feestje!

CUIJK – Het kriebelt bij diverse inwoners en ondernemers uit het Land van Cuijk: zij hebben zin in een feestje. Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september is het zover; dan belooft het een groot feest te worden op de Maaskade.  De ingrediënten: gratis entree, populaire muziek, Formule 1 op groot scherm én hopelijk een spectaculaire vuurwerkshow. 

Ingrid Kloosterman is één van de kartrekkers. Zij vertelt: “Een tijdje geleden begon het te kriebelen. De coronamaatregelen worden versoepeld. Steeds meer mensen hebben al een vaccin gekregen of een afspraak staan. We willen daarnaast alle inwoners en ondernemers welkom heten in onze toekomstige gemeente. Kortom; het wordt tijd voor een Land van Cuijks Feestje. Met een aantal door de wol geverfde organisatoren hebben we de schouders er onder gezet. En met resultaat: het programma staat, data zijn afgestemd met de gemeente en de vergunningsaanvraag is onderweg.”

Programma 

De organisatie benadruk dat het gratis toegankelijke event een festijn moet worden voor ieder uit het Land van Cuijk. “We starten vrijdagavond met een begrip uit de regio: DJ Jan Hendrix. Hij draait een mix van jaren negentig muziek en nummers van nu. Dat wil je niet missen. Zaterdagavond staat er een live feestband op het podium, die zorgen voor spektakel en een ouderwets gezellige avond. We hopen daarnaast voldoende financiële middelen te hebben om de bezoekers op zaterdagavond ook te kunnen trakteren op een mooie vuurwerkshow. Zondag is familiedag, op de Maaskade kun je kijken naar de eerste Nederlandse Formule 1-race sinds jaren op groot scherm voor de kinderen zijn er luchtkussens en natuurlijk een hapje en drankje. ”

Groots feest

Het evenement – waarmee ieder uit de nieuwe gemeente Land van Cuijk wordt verwelkomd – wordt groots neergezet, aldus Kloosterman. “Dat is ook wel toevertrouwd aan onze partners als Aben Reclame, Inpladi, Primetime, LaVie en Pura Catering. Zij zorgen voor de inrichting, de techniek, het ontwerp van de huisstijl, de aankleding van de kade en de horeca op de kade. Het belooft echt een evenement te worden waar ieder in de regio naar uitkijkt. We zijn er echt aan toe!”

Sponsors gezocht

Op dit moment is gestart met de zoektocht naar sponsors, die dit Land van Cuijkse Feestje een warm hart toedragen. “Al vanaf een relatief klein bedrag kun je sponsoren. We willen als organisatie namelijk zoveel mogelijk draagvlak hebben in Cuijk en omstreken.” Interesse in sponsoring? Dan kun je je aanmelden bij Ingrid Kloosterman.