Theo Hoex nieuwe gemeentesecretaris a.i. gemeente Grave

De heer Theo Hoex is benoemd als interim gemeentesecretaris van de gemeente Grave. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 26 mei tot zijn aanstelling besloten. 

Theo Hoex gaat de functie van gemeentesecretaris tijdelijk vervullen, voor een periode van drie tot zes maanden. In deze periode neemt het college de tijd om te komen tot de permanente invulling van de vacature die is ontstaan na het vertrek van de heer Jeroen Heerkens naar de gemeente Oost Gelre. 

Bestuurlijke bagage

Het college van Grave ziet uit naar de samenwerking met de heer Hoex. Er werd gezocht naar een interim-secretaris met veel ervaring. Er liggen namelijk veel uitdagingen te wachten. De expertise van Theo Hoex, die gewerkt heeft in diverse directiefuncties in het openbaar bestuur, bij het ministerie van VWS en in verschillende besturen in onderwijs en sport, kan goed gebruikt worden. 

De heer Hoex kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij de gemeente Grave: “Het is politiek en bestuurlijk een interessante periode in Grave. Ik hoop met mijn bestuurlijke ervaring van toegevoegde waarde te zijn.” 

Eerder werkte Theo Hoex als gemeentesecretaris bij de gemeenten Papendrecht en Overbetuwe en op interim basis in Landerd. Bij de gemeente Landerd was hij als formateur betrokken bij de vorming van het huidige gemeentebestuur. 

Hij wordt gedurende de komende periode ingehuurd via het adviesbureau Geerts & Partners.