Theatervoorstelling ‘Breeknacht’ over Niet-aangeboren Hersenletsel

Op maandag 11 april 2022 organiseren Café Brein en het Geheugenhuis van BiblioPlus de voorstelling ‘Breeknacht’, een voorstelling over Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het echtpaar Romijn en Nanna heeft samen een succesvol theatergezelschap. In 2015 slaat echter het noodlot toe. Romijn krijgt een herseninfarct. ‘Breeknacht’ is een indringende waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.
Wanneer iemand getroffen wordt door een hersenbloeding, herseninfarct, ongeluk of om andere redenen hersenletsel oploopt is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van de getroffene en van de mensen om hen heen.
Deze voorstelling laat zien dat je niet de enige bent, dat ieder ander die in zo’n situatie zit, bijna dezelfde worsteling meemaakt en dat er, ondanks de beperkingen, na een donkere periode van onzekerheid en rouw toch weer een lichtpuntje aan de horizon kan verschijnen.

De voorstelling duurt van 15:00-17:00 uur in Theaterzaal De Weijer (De Raetsingel 1, 5831 KC Boxmeer) Vanaf 14:30 uur is de inloop. 

Kaarten kosten €2,50 per persoon.
U kunt zich opgeven t/m 4 april 2022, door u aan te melden via

www.biblioplus.nl/cafebrein. Of door te bellen naar 0485-583500. 

Er is plaats voor 50 personen, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Café Brein

Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familie, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige, ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is.

Geheugenhuis BiblioPlus

Het Geheugenhuis is een ontmoetingsplek in de bibliotheek rond het geheugen en beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten.

van leuke thema’s zoals begrijpen en het ‘fit houden’ van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig geheugen gerelateerde activiteiten georganiseerd.

 

Theatervoorstelling ‘Breeknacht’, maandag 11 april, 15.00 uur De Weijer Boxmeer
www.bblioplus.nl/cafebrein