The Male Assistants opgericht

Land van Cuijk – Wat is er veel gebeurd sinds The Male Assistants officieel zijn opgericht. Een interview in Vrouw vanwege secretaressedag april 2021 dat een hoop positieve reacties heeft opgeleverd, het vormen van een team van ‘male assistants’ in mei 2021, het bedenken van de naam ‘The Male Assistants’, in juni 2021 officieel met ons eerste persbericht online gaan op Linkedin, het creëren van een eigen LinkedIn pagina, het schrijven van een plan van aanpak in drie fases, het ontwerpen van promotiemateriaal (logo, flyer, banner), het oprichten van een buitenlandse groep ‘The Male Assistants-International, het vormen van 9 mooie werkgroepen met zowel male als female assistants als lid, het ontwikkelen van een website (planning eind oktober 2021), kennismakingsgesprekken die we hebben gehad met secretariële instellingen en bedrijven om mee samen te werken en mooie interviews die we hebben gehad met o.a. De
Wethoudersvereniging (promoten van male assistants als ondersteuner voor college van B&W)/Management Support Magazine/Schoevers/WA-Alliance en IMA Network.

Waarom The Male Assistants?

Ondersteunende en secretariële functies worden overwegend door vrouwen vervuld. Slechts enkele mannen zijn werkzaam in dit vak. Om deze mannen te ondersteunen en om meer aandacht te vragen voor diversiteit in dit beroep hebben een aantal mannelijke ondersteuners zich verenigd in The Male Assistants. The Male Assistants willen aandacht generen en een platform creëren voor mannen in het ondersteunende/secretariële vak.
The Male Assistants willen na dit alles in hun eigen gemeente op een PR-Tournee. Momenteel hebben we 5 male assistants in het team. Leon de Bruijn woont in de Gemeente Gulpen-Wittem (Provincie Limburg), Gerben van Veen woont in de Gemeente Goeree-Overflakkee, Menno Spiekerman in de Gemeente Cuijk (na herindelingsverkiezingen in november 2021 zal het Gemeente Land van Cuijk worden) en Alexander Martijn + Rowin Geert Jan Vredeveld wonen beiden in de Gemeente Amsterdam.