Tango opent elektrisch laadstation in Grave

Tango opent vandaag haar vierde Tango electric laadstation in Nederland. Vanaf nu is het mogelijk om op de Arnoud van Gelderweg in Grave je elektrische auto razendsnel op te laden aan één van de snelladers.

Het nieuwe tankstation, waar ook fossiele brandstoffen aangeboden worden, vervangt daarmee de Tango locatie aan de Tolschestraat in Velp (3 kilometer verderop) waar plaats gemaakt moest worden voor een nieuwe rotonde.

Snel, veilig en duurzaam

Business Developer E-mobility bij Q8, Willem van Breugel: “In augustus openden wij ons eerste elektrische laadstation in Nederland. Na Harderwijk, Haps en Capelle a/d Ijssel volgt nu alweer Grave als vierde locatie en zullen er op termijn ook andere elektrische laadstations volgen. Zo verbreden wij ons mobiliteitsaanbod stapje voor stapje.”

Bij het nieuwgebouwde Tango-station bij het bedrijventerrein Wisseveld zijn de elektrische laders onder een luifel met 66 zonnepanelen geplaatst zodat klanten hetzelfde vertrouwde gevoel behouden bij het opladen van hun elektrische auto: simpel, schoon, snel en safe. De snelladers op het station in Grave hebben een vermogen van 160 kW. Binnen 15 minuten kun je hiermee tot 200 kilometer bereik bijladen. De Tango electric app en laadpas zorgen daarnaast voor toegang tot 30.000 laders in Nederland en 60.000 in heel Europa.

Brede mobiliteitsdiensten

Het elektrische laadstation en de uitbreiding van het elektrisch laadnetwerk is voor Tango – na de lancering van de samenwerking met o.a. het autodeelplatform SnappCar  – opnieuw een mooie stap in de transformatie van een traditionele petroleumspeler naar mobiliteitsspeler. “Met Tango electric zetten we vol in op het aanbieden van brede mobiliteitsdiensten die passen bij de toekomst, om zo onze klantreizen nog duurzamer te maken”, aldus van Breugel.