Talentvolle hiphop artiesten te gast in De Avondclub bij Omroep Land van Cuijk

Vanuit de nieuwe studio in Mylesweerd in Mill waren de Cuijkse artsiesten K.Chi en Rav te horen in de gehele regio.

Onder deze artiestenamen treden de in Cuijk geboren Kachi en Raphael op met hun eigentijdse hiphop muziek. Programmamaker Peter Linders van De Avondclub typeert de muziekstroming als een beetje funk, soul en moderne beats met ijzersterke teksten. 

Speciaal voor het afscheid van de gemeente Cuijk schreven hiphoptalenten K.Chi en Rav een ode aan hun geboorteplaats. Voor hun video gebruikten ze de schouwburg als decor: van de foyer tot het toneel en zelfs op het dak, met een prachtig uitzicht over Cuijk.

“De dakscène was nog wel spannend, want het regende die hele dag. We hadden de scène bijna geschrapt, maar gelukkig konden we tussen de buien door even naar buiten. Gelukkig maar, want het resultaat is heel mooi geworden.”

Afgelopen najaar ging cultuuraanjager Harm Baaijens op zoek naar jonge talenten die een ode wilden brengen aan Cuijk, ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente.

Hij benaderde hiervoor Kachi, een jonge rapper die opgroeide in Cuijk. Het resultaat, de track ‘Mijn Roots (Regiode Cuijk)’ is vertoond in ‘De Schatbewaarders’, de afscheidsfilm van gemeente Cuijk.

Kachi omschrijft zichzelf als een artiest die ‘eerlijke muziek’ maakt. “Veel jongeren denken dat hiphop over gangsters, vrouwen en geld moet gaan. Ik doe daar niet aan mee, mijn teksten zijn juist een afspiegeling van mijn gedachten. Daar onderscheid ik me in.”

In ‘Mijn Roots’, zijn persoonlijke ode aan Cuijk, beschrijft hij hoe hij hier is opgegroeid. Inmiddels woont hij niet meer in Cuijk, maar de plek blijft een onderdeel van hem, zo vertelt hij.

Hier is zijn liefde voor muziek ontstaan. “Mijn vrienden, mijn broer en ik luisterden vroeger allemaal naar hiphop. De muziek is me met de paplepel ingegoten. Muziek maken was altijd al een hobby, maar sinds een jaar ga ik er volledig voor.”

Het maken van deze track en de video beschouwt hij dan ook als een leertraject. “Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen. Om niet alleen teksten over mezelf te schrijven, maar ook in opdracht.”

De videoclip is de gehele week getoond op de tv kanalen van Omroep Land van Cuijk. Het interview en het live optreden is na te luisteren via de website van de omroep (www.omroeplvc.nl) onder het blokje radiofragmenten. 

 

De Avondclub de radioshow van Peter Linders en Martijn Tap is iedere vrijdag en zaterdag tussen 18:00 en 19:00 uur op de zender te beluisteren.