Talendorp op Metameer is taal in de praktijk!

Boxmeer – “What’s wrong with you? I have a bad headache.” En “Do you also sell apples? Yes, we sell them in our store.” Zomaar wat zinnen die je kon horen tijdens de workshop ‘Talendorp’ die afgelopen week plaatsvond op Metameer jenaplan Boxmeer. De vakgroepen Engels van beide locaties van Metameer organiseerden samen een talendorp. Vierdejaarsleerlingen van het tweetaligonderwijs van Metameer Stevensbeek bemanden de stations en voerden ‘echte’ gesprekken met de reguliere tweedejaars op de jenaplanlocatie in Boxmeer. Van politiebureau tot huisarts en van hotel tot winkel, op vele gebieden maakten de leerlingen kennis met en oefenden ze met de Engelse taal.  Talendorp is het in de praktijk brengen van taal, waarbij soms ook levensechte gesprekken ontstaan. “Een mooi voorbeeld van samenwerkend leren tussen de beide locaties van Metameer. Dankzij een bevlogen team werd een geslaagde dag georganiseerd.” Aldus Jan Vermunt, teamleider tweetalig onderwijs Metameer.

Het onderwijsaanbod op Metameer is voortdurend in ontwikkeling en sluit aan bij de wensen van leerlingen. Ben je geïnteresseerd in het vernieuwende onderwijsaanbod en het tweetalig onderwijs op Metameer, ga dan naar de website www.metameer.nl.

Op de foto: Talendorp op Metameer. Tweedejaars van Metameer jenaplan Boxmeer voeren echte gesprekken met vierdejaars tweetaligonderwijs van Metameer Stevensbeek.

Fotograaf: Jan Vermunt, teamleider tweetalig onderwijs Metameer