Taalcafé voor vrouwen in Bibliotheek Mill

Vanaf september wordt elke 2e en 4e dinsdagochtend een Taalcafé voor vrouwen georganiseerd in de Bibliotheek Mill onder de naam Vrouwen voor elkaar. Sinds oktober 2021 is er een aantal keer een speciaal Taalcafé voor vrouwen georganiseerd door vrijwilligers van Sociom. Dat is zo goed bevallen dat het nu elke 2 weken gepland wordt. Veel anderstalige vrouwen willen graag oefenen met Nederlands spreken en verstaan op een moment dat de kinderen naar school zijn. Ze hebben dan hun handen vrij om met andere vrouwen gezamenlijk de ochtend door te brengen.

In het Taalcafé oefen je samen de Nederlandse taal en leer je nieuwe mensen kennen, op een leuke manier en op een gezellige plek zonder de druk van een lesprogramma. In kleine groepjes wordt er gepraat over allerlei onderwerpen, zoals een bezoek aan de supermarkt, het oudergesprek op school of op verjaardags-bezoek bij de buren. Over van alles kan gepraat worden. Ter afwisseling wordt er soms geknutseld en zijn er (taal)spelletjes.

Het Taalcafé is voor anderstaligen en voor Nederlandse vrouwen die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren en vrouwen uit een andere cultuur te leren kennen. De eerste Vrouwen voor elkaar ochtend is op 13 september van  9.30 tot 11.30 uur. Je bent van harte welkom.

Het Taalcafé in de Bibliotheek Mill op de avond bestaat al ruim 5 jaar en wordt elke 1e en 3e dinsdag  van de maand georganiseerd. Hierbij zijn zowel mannen als vrouwen welkom.

Bijlage: foto Vrouwen voor elkaar in Mill